Gå til sidens hovedinnhold

Det er han ja!

Jeff Bridges er definitivt best kjent som en av verdens bedre skuespillere. Her kommer beviset på at han har mer på hjertet også.

Jeff Bridges
Jeff Bridges
Blue Note/EMI

61 år gamle Jeff Bridges har spilt sentrale roller i en rekke store filmer som ”The Fabulous Baker Boys” og ”The Big Lebowski” og blitt nominert til Oscar og Golden Globe ved en rekke anledninger. På dette området toppa det heile seg da han vant Oscar i 2009 for beste mannlige hovedrolle i ”Crazy Heart”. Hele tida har Bridges holdt sin enorme musikkinteresse ved like.

De som husker tilbake til ”The Fabulous Baker Boys”, der han spilte sammen med broren Beau og ikke minst Michelle Pfeiffer, vet at vår mann viste hvilke solide musikalske kvaliteter han var i besittelse av også.

Nesten sjølsagt har Bridges’ musikalske eskapader kommet i bakgrunnen for hans innsats på lerretet. I 2000 debuterte han med cden ”Be Here Soon” på et lite og uavhengig selskap, mens ”oppfølgeren” ”Jeff Bridges” kommer på det verdensberømte jazzselskapet Blue Note. De som dermed håper eller tror at det er jazz Jeff Bridges har gitt seg i kast med, må nok dessverre tro om igjen.

T Bone Burnett, som både var produsent og musikalsk ansvarlig for ”Crazy Heart”, fikk tydeligvis god kontakt med Bridges i løpet av filminnspillinga og det er også han som er produsent her. Vi snakker om mannen som hadde ansvaret for Robert Plant og Alison Krauss’ ”Raising Sand” – ingen hvem som helst med andre ord.

Noen av låtene og tekstene har Bridges skrevet sjøl, mens resten er henta fra likesinnede som alle finner seg i en singer/songwriter, folk rock, country-tradisjon der folk som Tom Waits og Bob Dylan har lagt lista høyt noen tiår. Når han så har med seg storheter innen dette uttrykket som trommeslageren Jay Bellerose og gitaristen Marc Ribot, så er det lett å skjønne at det musikalske er i de beste hender. Rosanne Cash er hjertelig til stede på koring ved flere anledninger også.

Jeff Bridges er en helt ok vokalist i dette americana-landskapet. Den helt store personligheten savnes, men at dette er musikk han tror på og som er viktig for han, ligger tjukt utenpå. Jeff Bridges har vunnet stor anerkjennelse i filmverdenen for sin ekthet og den tar han med seg inn i musikken også. Likevel tror jeg nok han gjør lurt ut i å holde hovedfokus på filmen i framtida også.

Kommentarer til denne saken