Gå til sidens hovedinnhold

Strevde med å snakke rent

I «True Grit» har Jeff Bridges en så tykk whiskyrøst at selv amerikanerne må se filmen tekstet.

Berlin ( SIDE2): Denne helgen gikk «True Grit» til topps på det norske kinobesøket med over 25.000 besøkende.

Dermed følger Norge opp suksessen i USA der filmen uventet tok topplasseringen i premierehelgen.

- Jeg tror brødrene har en akkumulativ suksess. Litt etter litt har folk forstått at de er noen av de beste filmskaperne vi har, sier Jeff Bridges.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ikke direkte tilbakeholden
«True Grit» åpnet årets filmfestival i Berlin, med en rekke Oscar-nominasjoner i bagasjen og godordene i rekke og rad foran seg.

Som Rooster Cogburn i Coen-brødrenes nye film «True Grit» spiller Jeff Bridges nok en coensk «dude», men denne gangen i det ville vesten. Og U.S Marshall Rooster Cogburn er ikke en mann som tror på tilbakeholdenhet. Verken til sprit eller til å trekke revolveren. Skyt først, spør siden, er Cogburns motto.

Det er derfor 14 år gamle Mattie Ross (Hailee Stenfield) vil hyre ham til å finne mannen som drepte hennes far.

Mange års drikkfeldig omgang med flasken har fått Cogburn til å ha verdens dypeste whiskyrøst.

- Beklager!
- Jeg ber om unnskyldning om folk ikke forstår hva jeg sier i filmen. Vi jobbet utrolig mye med talen hans. Det er slik han er beskrevet, men samtidig ønsket jeg jo at folk skal forstå hva han sier. Det er en balansegang og derfor har vi tekstet ham, selv på amerikanske kinoer, sier Jeff Bridges.

Bridges er i vinden som aldri før etter at han ble Oscar-nominert i fjor for filmen «Crazy Heart». Nå er han igjen nominert til en gyllen statue for sin cowboy i «True Grit».

Samtidig har han gjort suksess i science fiction-filmen «Tron: Legacy» der han spiller mot en dataanimert yngre versjon av seg selv.

SE VIDEO AV TRUE GRIT

HTML EMBED

Kult-dude
Dette er andre film Jeff Bridges gjør med Ethan og Joel Coen. Den første var «The Big Lebowski». Den gjorde det ikke spesielt bra på kino i USA. men spilte inn adskillig mer i Europa.

- I USA kjøpte folk den på DVD og da ble den plutselig et pussig kultobjekt, skyter Joel Coen inn.

Og hva er «true grit» eller ekte tæl i dag for Bridges?

- Å stå løpet helt ut. Det er en ganske god ting. Vi kan bruke det i dag, i går og forhåpentligvis i fremtiden, sier han.

Kommentarer til denne saken