(SIDE2): -Jeg er halvveis i behandlingen. Jeg har det mye bedre, og ser fremgang. Jeg er bare utrolig takknemlig for at jeg vet at jeg kommer til å bli helt frisk, sier den canadiske sangeren Avril Lavigne i et intervju med ABC News.

Artisten, kjent for blant annet «Let Go», «Under My Skin» og sist album ut «Avril Lavigne», har vært syk i lang tid. For kort tid siden fikk hun diagnosen Lyme Borreliose (LB). Hun tror hun ble bitt av flått i fjor. Sykdomsbildet er sammensatt og variert, og kan være vanskelig å påvise.

Visste ikke hvorfor hun var syk

I intervjuet med ABC forteller hun at det har vært en stor påkjenning å få stilt en diagnose.

- Jeg ble sengeliggende i oktober i fjor, sier hun og forteller at hun var hos en rekke spesialister og leger uten at de fant ut hvorfor hun var alvorlig syk.

- De kikket på datamaskinen sin og kom med ulike diagnoser som «kronisk utmattelsessyndrom» eller spurte meg om hvorfor jeg ikke prøvde å komme meg opp av senga? Eller de mente at jeg var deprimert.

Det var først for to måneder siden hun fikk svar på at hun mest sannsynlig har Lyme Borreliose. Da gikk hun til en spesialist på området. Nå er hun endelig på bedringens vei, og ønsker at andre med samme sykdom skal vite at de kan bli friske.

- Det er håp. Lyme er en sykdom, og du kan få det bedre.

Lavigne er sammen med Nickelback-artisten Chad Kroeger. Hun forteller i intervjuet at ektemannen, familie, og fansen har hjulpet henne gjennom den tøffe tiden.