Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en grå mus

Marion Ravn om den nye filmrollen.

(SIDE2): Det er pause på settet til den nye musikalen «Ta meg med!». Dagens scene er et bryllup og skuespillerne har på seg bryllupsklær som svarte dresser og korte og lange kjoler. Scenen foregår i Torshov kirke, i Oslo, og pressen er invitert.

- Jeg spiller Lise, som jobber på bensinstasjon. Jeg er sjenert og usynlig og blir ikke lagt merke til. Ulykkelig forelsket. Jeg er en grå mus egentlig, ler Marion Ravn.

Ganske ulik henne selv altså. Men selv om rollen er hennes første så skal hun allikevel gjøre noe hun kan godt. Nemlig å synge.

Musikalen «Ta meg med!» er bygget på tekstene til Halvdan Sivertsen og Jan Eggums store skattkiste av gromlåter. Og Marion Ravn syns det er spennende å få synge akkurat disse låtene.

- Jeg har jo to nordnorske foreldre så Halvdan Sivertsens musikk er jeg vokst opp med. Jan Eggum var mer ukjent for meg, sier Ravn.

Hun synger blant annet Eggum-låta «Tre er en for mye» og den er ikke bare lett, mener hun.

- Den går fort og inneholder så mange ord, så den måtte jeg øve ekstra lenge på. Ellers er låta «Ryktet forteller» en ny favoritt hos Marion, mens favoritt Sivertsen-låt er «Sommerfuggel i vinterland» som hos mange andre nordmenn.

Marion Ravn er vant til å stå på en scene og ha et publikum og selv om hun også skal synge denne gangen så er film noe helt nytt allikevel.

- Det er både skummelt og gøy. det å sette seg inn i en karakter er joi litt skummelt, mens det å lære meg sanger er bare gøy. Jeg tror likheten mellom en skuespiller og en artist er at man skal få folk til å føle noe, dessuten er det jo et pluss at jeg er vant til å stå foran et publikum.

Selv om dette blir Marion Ravns debut på lerretet så frister det til gjentakelse allerede.

- Jeg liker å spille inn film! Det blir gøy å se resultatet, da får jeg se an sjansene mine for at det kan bli flere, ler hun.

Også vokalist i CC Cowboys Magnus Grønneberg er med i filmen.

- dette er helt nytt for meg også og det er gøy å lære noe nytt, forteller han.

Han spiller Sigurd på 42 år som er notearbeider, i filmen har han en datter, er helgepappa, sosial og hyggelig.

- Karakteren min er sympatisk og fin. Etter hvert prøver jeg å sjekke opp nabokona da, så det blir litt piker, vin og sang smiler han.

Grønneberg har ikke noe veldig spesielt forhold til Jan Eggum og Halvdan Sivertsen, men syns det har vært gøy å jobbe med låtene deres. (Grønneberg er også med å arrangere låtene sammen med regissøren og to andre, journ.anm.)

- De er jo visesangere fra 70-tallet og jeg er en rocker fra 90-tallet. Vi er jo to ulike generasjoner. Og som artist er man vel mest opptatt av å ha et forhold til seg selv og ikke andre artister, ler han.

Regissør Per-Olav Sørensen mener filmen er en blanding av musikalen «Mamma Mia» og den prisbelønte danske dogmefilmen «Festen»

- det er historien om fem menneskers liv. Vi ville gjøre filmen superrealistisk og rollene er virkelig sangene. Og i bunn ligger kulturskatten, med Sivertsens og Eggums låtmateriale, sier han.

Vi er opptatt av alt film kan være og ikke skal være, sier Sørensen.

Han forteller at Sivertsens og Eggums låter passer fint sammen og at det er 25 låter som blir fremført.

- 15 er kjente og 10 er ikke kjente for folk flest.

Fordi skuespillerne synger på sin egen dialekt har de måttet gjøre om et rim her og der, kan han fortelle.

Eggum og Sivertsen er for første gang på settet og har ikke hatt så mye annet å bidra med underveis enn sine egne sanger.

- de har jo skrevet låtene, ler regissøren. det får holde! De vil bare se den ferdige filmen i kinosalen, smiler han.

- Vi er både stolte og glade, sier Halvdan Sivertsen. Dette er jo virkelig det største en komponist kan oppleve. At sangene blir brukt av andre!

- Synergieffekten er jo fantastisk, stemmer Eggum i. Han referer til Bertine Zetlitz versjon av Eggum-låten «Telefonen» som hun gjorde under programmet «Hver gang vi møtes» Den spesielle fremførelsen rørte Eggum til tårer under programmet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken