Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en mediehore

Barne-TV-onkel tar oppgjør med «kjendisenes horeri» i pressen.

Det er snart 30 år siden Jarl Goli ble kåret til «Årets TV-navn» av Se og Hør. Han ble superkjendis som barne-TV-onkel i NRKs «Portveien 2» på midten av 80-tallet.

Nå tar Jarl et oppgjør med sin egen fortid.

– Jeg vil vise hvordan Jarl er i dag, ikke den Jarl man forbinder meg med, og som journalister er flink til å stigmatisere meg med hver gang de skal kjøre en referanse på Jarl Goli som mannen fra Portveien 2. Jeg har faktisk gjort andre ting, sier han.

I et nytt show til sommeren tar Jarl et oppgjør med det han kaller «kjendisenes horeri i pressen».

– Jeg håper de blir skikkelig fly forbannet. Det hadde virkelig hjulpet meg på billettsalget, sier han til Nettavisen NA24 og ler.

Får tenning av «Mini»

Showet er nå i skrive og utviklingsfasen og har arbeidstittelen «Med sexbomber i baklomma».

– Det blir et sommershow med «undertittelen en hore, en gitarist og en sanger», ler han.

– En hore?

– Jeg tar selvsagt et oppgjør med mitt eget horeri og sparker nok på andre som horer i media også. Når deilige Anne Kat. Hærland kaller fitten sin for Bjørn Eidsvåg, så er jo det for å få å solgt billetter til showet sitt. Jeg synes det er helt greit å hore med journalistene, de er hallikene våre, ler han.

– Når jeg slanker meg sammen med Se og Hør må jeg ha kilovis med selvironi. Det er jo for å selge showet mitt at jeg nå er på «slanker'n». Jeg er jo selv er «alright» mediehore, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet.)


Sommershowet skal ha premiere i Stavern. Jarl skal gjøre drag for første gang i sitt liv.

– Jepp, jeg skal være «Hora Nora» en, forhåpentligvis noe slankere, dame som tar oppgjør med mediehorene. Kjendiseriet kommer til å få en god klask på baken, sier han og ler.

– Å se Jahn Ivar «Mini» Jakobsen i badebuksa med kulemage gir meg frysninger og jeg får full tenning. Skrivekrampen tar ikke slutt. Det er fantastisk morsomt at kjendiser kan tjene bøttevis med cash på realityshow i bassenger og heftig lydsetting, det er jo så deilig og helt greit å «hore» på den måten, sier han.

Stemmer feil parti

Det er et show for godt voksne. Dette blir ikke et barnevennlig gjensyn med «Portveien 2-showmannen», understreker han.

– Du er ikke redd for at dette kan bli for sterk kost?

– Hvorfor skal jeg være redd for det, jeg er en mann på 56 år og er ikke redd for ekstremister heller. Kanskje jeg rapper Ari Behn og noen muslimer på stjerten og gir en liten kilevink til dem som fortjener det. Hvorfor skulle jeg frede noen? Jeg bruker jo bare ytringsfriheten til å lage mine karakterer i samarbeid med et elitelag av forfattere, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)


I dag jobber Jarl med kommunikasjonstrening for bedrifter. Han holder foredrag om viljekraft og tiltak.

– Jobben som skuespiller er ikke til å leve av?

– Etter at jeg leverte rollen som korrupt jævel i dramaserien «Taxi» på NRK og var stjernetyderen «Galaksimus» i «Reisen til julestjernen», så er det veldig liten interesse for skuespilleren dessverre. Når du syns Frp er «helt alright» og i tillegg er medlem av Høyre, så er vel heller ikke det beste kortet for å få «kred» i skuespillermiljøet, ler han.

– Hva kommer anmelderne til å skrive om showet?

– Sjokk, sier han.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken