Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er forelsket!

I en annen fjellheim enn den norske! Jeg har vært på skitur med utgangspunkt i Geneve...

Hver eneste lørdag klokken 15 tar Jannecke Weeden deg med på reise på Kanal 24. Enten har hun vært et sted hun forhåpentligvis kan anbefale deg, eller så har hun gjester som har reising som sin store lidenskap.

I tillegg vil Jannecke fortelle om sine reiser her på TV2.no. Denne gangen har hun vært i Geneve

Pengebyen
Etter kun å ha hørt om Genève som byen der menn med stresskoffert gjemmer unna penger, satte jeg og min venninne Wanja oss på flyet til pengebyen.

Nesten 3 timer senere, etter å ha sirklet over Jurafjellene som stakk over tåken en god stund, lander vi på Cornavin Genève.


Designerklær og klokkebutikker

Vi kommer oss lett til sentrum som ligger 6-7 km unna flyplassen, og bruker den første ettermiddagen på å tråle sentrum, kalt Droit. Byen svermer med svært eksklusive butikker, Prada, Chanel, Louis Vuitton og klokkebutikker... Klokkebutikker på hvert hjørne, alt fra Patek Philippe til plast fra Swatch. Vi finner raskt ut at prisene her ligger litt over prisene hjemme.

Byen viser seg ikke helt fra sin beste side, det sludder, den kjente blomsterklokken er snødd igjen og fontenen som vanligvis spruter en stråle 140 meter opp i luften fra Lake Geneva er skrudd av. En tur oppover mot Gamlebyen, Ville Ville, er trivelig, her kan man vandre blant gamle, skjeve bygninger som har stått her helt siden 1500 tallet, ta en kaffe og handle i butikker i en billigere prisklasse enn butikkene tre kvartal nedenfor.

Utfor i Chamonix
På dag to var det rett i skiklærne og i bilen på vei til Chamonix som ligger en snau time fra Geneve. Selv om dagen startet grå og tåkete, ble vi fryktelig opprømte da alpene plutselig bulderet over hodene våre med sine spisse, trolske topper.

Chamonix består av Aiguille du Midi, som har det høyeste punktet i Chamonix hvor man kan komme med heis, dit tar folk banen opp for å få med seg utsikten, og tar den ned igjen hvis man ikke er god nok til å stå ski ned, der man faktisk står på en isbre og kan ende opp med å stå til Italia! Det viste seg å bli dagens, om ikke årets høydepunkt, i det vi satte utfor ga tåken tapt for nydelig sol og man kunne kaste seg utenfor løypene og kjøre i en halv meter nysnø!Dommen alt i alt

Det beste du kan gjøre I Geneve er enten A) Shoppe i hinsides dyre designforretninger, eller B) Gjøre god business på et eller annet, bare sørg for at du blir rik.Det som er supert med Genève, er at du kan komme deg hit billig og reise så fort du kan ut på ski, enten til Chamonix, Val Thorens, Meribel, Tignes, Val d'Isere eller Verbier.

* Vennetur? 5

* Barnevennlighet? 2

* Shopping? 2 (Sørg for å ha en lønn du sliter med å få brukt opp...)

* Uteliv? 4 (utrolig god mat, men se opp for om folk rundt deg fyrer sigaretter med 100 franc sedler)

* Kjærlighet? 4 (Selve Genève er ikke noe romantisk, men et chalet i de franske alper en helg, med ski på dagen og peiskos på kvelden kan vel gjøre underverker for kjærligheten)

* Pris? 1 (Ekstremt dyrt!!!)

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford