Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ingen hvitvasker

Brasiliansk politi utpeker ham som en av de største hvitvaskings-fiskene i Natal. Nå slår en sliten Bjørn Løvstad tilbake.

Brasilinvestor Bjørn Løvstad våket gjennom natten mens han ventet på skandaleoppslagene om seg selv.

NA24 - din næringslivsavis

Det ble verre enn han hadde trodd.

25 personer innbragt
Utelivsnestor og eiendomsinvestor Bjørn Løvstad var en av 25 personer som ble innbragt forbindelse med gårsdagens store razzia i Norge og Brasil.

Politiet slapp Løvstad etter bare noen timer i avhør – så var det bare å vente på avisene.

- Det ble mye verre enn jeg hadde fryktet, forteller en sliten Løvstad til NA24.

LES OGSÅ: Gir svar til redde nordmenn

- Aldri truffet B-gjengen i Norge
39-åringen har investert i flere eiendommer i Natal, og har feriebolig i Sports Park, hvor også flere personer politiet mener er medlemmer av den kriminelle B-gjengen bor.

Bjørn Løvstad avviser overfor NA24 at han har forretningsforbindelser med noen av dem.

- Jeg hadde aldri truffet dem i Norge, men jeg hilser jo på dem der nede. Noe annet ville jo vært rart, sier han til NA24.

Hvitasking
Løvstad reagerer kraftig på fremstillingen av han selv, blant annet i Dagens Næringsliv, som sentral i det politiet mener er hvitvasking av penger.

- Både jeg og min kone har hatt bra inntekt, i Norge og i Brasil. Alle mine penger har gått via bank, ingenting har blitt båret på kroppen, sier han, med henvisning til opplysningen i DN om at en nordmann skal ha blitt tatt på TAPs flight fra Lisboa til Natal med 60.000 euro festet til kroppen.

I natt var han våken hele natten og ventet på avisene. Han har også måttet bruke til på å forberede moren sin på det som, kom, forteller han.

- Man blir lei seg og fortvila. Man er rett og slett maktesløs, sier Løvstad om medias fremstilling av hans rolle i saken.

300 millioner kroner
Det var onsdag klokken 11 norsk tid, at politiet slo til mot det norske miljøet i Natal. Omtrent samtidig gikk poltiet i Oslo til aksjon mot flere adresser.

Sentrale medlemmer av B-gjengen, tidligere nattklubbeier Bjørn Thomas Løvstad og en kjent eiendomsinvestor var blant de innbrakte etter politirazziaen i de to landene. Politiet har det de har slått til mot er hvitvasking av kriminelle penger i store eiendomsprosjekter i Brasil, hvor en rekke nordmenn er tungt involvert.

Brasiliansk politi anslår eiendommene og bilene de har konfiskert i forbindelse med aksjonen har en verdi på til sammen 300 millioner kroner. Samtidig utpekler de Bjørn Løvstad som helt sentral i virksomheten

Ikke involvert i «King´s Flats»
Løvstad sier imidlertid han ikke har mottatt noen siktelse fra politiet.

Løvstad sier han ikke er involvert i det omstridte King´s Flats-prosjektet, som en nordmann har lansert sammen med fotballegenden Pelé.

- Derfor føler jeg meg egentlig ganske rolig, sier han til NA24.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen