Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er Jesu etterkommer

Boken til Kathleen McGowan, som hevder å være Jesu etterkommer, er nå oversatt til norsk.

(SIDE2:) De siste årene har vi kastet oss over bøker som leker med tanken om at Jesus og Maria Magdalena fikk barn sammen.

Nå kommer boken fra en av deres påståtte etterfølgere på norsk.

Fikk en visjon
Kathleen McGowan hevder at hun nedstammer fra Jesus Kristus og Maria Magdalena. Hun er født og oppvokst i Hollywood, og har tidligere gitt ut en rekke faktabøker. «Den som skal komme», som skal være delvis selvbiografisk, er hennes første skjønnlitterære roman.

Hun hevder å ha hatt flere visjoner av Maria Magdalena. Den første kom i Jerusalem i 1997. Ifølge USA Today opplevde hun svimmelhet og et blindende blaff. Deretter så hun Maria Magdalena, omgitt av en mobb. De gikk mot fjellet hvor Jesus ble korsfestet.

Dette forandret McGowans liv.

Vil ikke fortelle alt
- Det var så virkelig og så mektig. Det var et øyeblikk hvor jeg visste at jeg aldri kunne snu, da jeg visste at det jeg så var virkelig og sant. Jeg fikk se det av en grunn, og jeg måtte fortsette, sier hun.

Grunnen til at hun fikk se visjonen, skal være at hun må fortelle verden om Maria Magdalena.

I tillegg til visjonen, bruker McGowan familierøttene som bevis på at hun stammer fra Jesus. Hun har oppdaget at familien kan relateres til en gammel fransk avstamning som kan spores tilbake til Jesus og Maria.

- Dette er alt jeg er klar for å fortelle akkurat nå, sier hun.

Ingen ny «Da Vinci-koden»
Boken handler om journalisten Maureen Paschal som interesserer seg for det påståtte Maria-evangeliet, hvor Maria Magdalenas nedtegnelser skal være skrevet. Hennes jakt på evangeliet fører henne på en reise, blant annet til Jerusalem og Paris. McGowan skriver på sine nettsider at hun har vært på alle stedene hun beskriver i boken.

Parallelt fortelles historien om Jesus og Maria. Ifølge McGowan fortelles historien slik den virkelig er.

McGowan hevder at hun begynte å skrive boken allerede i 1989, noe som vil si mange år før Dan Brown slo an med «Da Vinci-koden».

Kritikere
Men McGowan har også kritikere:

- Jeg blir alltid litt mistenksom når jeg hører folk si: «Jeg har masse informasjon, men jeg kan ikke fortelle deg det. Hvis du bare visste, ville du også trodd. Så bare ta mitt ord på det», sier Marvin Meyer, professor i Bibel- og kristendomsstudier ved Chapman University.

Han har blant annet skrevet boken «The Gospels of Mary: The Secret Tradition of Mary Magdalene, the Companion of Jesus».

Boken er hittil gitt ut i 40 land og er oversatt til 30 språk. Boken er oversatt til norsk av Benedicta Windt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien