Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er litt sjenert

På TV har Henrik Elvestad ingen grenser for hva som kan tulles med. Privat er han sjenert.

(LØRDAGSPRATEN/side2): - Stort sett alt kan tulles med, men selvfølgelig kommer det an på hvordan man gjør det. Jeg synes selv at ting som oppleves som litt vondt er det morsomste. Når det er sagt så blir det ikke veldig mye kreft-humor for eksempel, sier komiker og reporter Henrik Elvestad.

Litt arbeidssky
I sommer har Elvestad holdt konserter med i punkbandet Kommune, som har en liten, men sentral rolle i Joachim Triers film «Reprise».

Nå er han aktuell med ny sesong av «Rikets Røst» og gir et alternativt blikk på sport i «Golden Goal» sammen med Johan Golden. Med to små barn i tillegg har Elvestad hendene fulle i tiden framover.

- Jeg er jo i utgangspunktet litt arbeidssky og må innrømme at denne høsten blir det i overkant mye jobbing. Jeg har i tillegg en datter på tre år og en på fem måneder, så jeg har nok å henge fingrene i. Heldigvis har jeg en veldig kul kone som husker hva barna våre heter, når de har bursdag og alt sånt!

Les anmeldelse av Rikets Røst her.

Sta, men snill
Vi er vant til å se stuntreporteren i satiriske sprell, tøff, direkte eller i pinlige situasjoner. Men privat er ikke Elvestad alltid like frampå.

Med unntak av at han som regel kommer for sent til avtaler, er han ryddig og strukturert. Komikeren er også ganske sta, men snill.

- Jeg kan sikkert oppleves som arrogant av folk jeg ikke har møtt før, men det er vel mest at jeg er litt sjenert, sier mannen som blant annet har sjekket ammeforbud på café, hatt homofili-prat med pastor Jan Aage Torp, jaktet på David Beckham, vært manager for Boyzvoice og sjekket damer ved hjelp av en baby. Sistnevnte er ett av mange innslag Elvestad mener var flaut å gjennomføre.

- Jeg har jo for så vidt vært i mange pinlige situasjoner i forbindelse med opptak. Jeg har heldigvis fått ganske tykk hud etter hvert. Jeg lagde et skjult kamerainnslag for Rikets Røst der jeg testet om man fikk draget på damene hvis man hadde en baby på armen. Det fikk jeg! En veldig søt jente på Liertoppen kjøpesenter sa tvert ja til å bli med og ta et glass rødvin . Jeg var overhodet ikke forberedt på at noen faktisk skulle slå til på tilbudet og ble helt satt ut...

- Jeg overlot til noen andre i redaksjonen å si ifra at dette bare dreide seg om skjult kamera, legger han til.

Tilfeldig karriere
Elvestad startet sin TV-karriere tilfeldig. Han gikk ut fra Westerdals Reklameskole i 1996 og hadde ikke planer om å begynne i arbeidslivet med en gang. Men da Thomas Giertsen spurte om han ville være med i redaksjonen i Mandagsklubben kunne han ikke si nei. Og dermed var Elvestad «sugd inn i det», som han selv sier.

Siden den tid har reporteren lagt en rekke innslag bak seg, men blant de han synes er morsomst er det aktuelle «Golden Goal»-programmet og da han fikk møte David Beckham.

- Ettersom jeg er over normalt sportsinteressert, så er jo Golden Goal et veldig kult program å jobbe med. Av enkeltstående innslag vet jeg ikke. «Jakten på Beckham», som vi viste i Rikets Røst for cirka ett år siden syntes jeg ble bra, ettersom jeg tilslutt traff ham.

Se innslaget «Jakten på Beckham» her

Fotballproff er drømmen
Drømmejobben til Elvestad dreier seg imidlertid ikke om noe innen TV. Han er klar på at Liverpool er verdens beste fotballag, derfor ville den beste jobben vært fortballproff i Liverpool FC.

- Jeg skal ikke klage på den jobben jeg har, men det kommer ikke i nærheten av å spille for Liverpool selvfølgelig.

Hvordan vil du beskrive din egen humor?

- Synes dette er lettest å illustrere ved å gi eksempler på hvem jeg ler av. Og der er jeg sikkert som de fleste: Espen Eckbo, Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen, Thomas Giertsen, Otto Jespersen. Det morsomste om dagen er allikevel Radioresepsjonen på P3 med Steinar og Tore Sagen, samt Bjarte Tjøstheim. Det er Veldig naturlig, god stemning og fantastisk morsomt.

LES: Goldens homoerotiske fotballøyeblikk

«Golden Goal» sendes tirsdager på TV 2 Zebra klokken 22.25, og onsdager på TV 2 klokken 22.30.

Se Rikets Røst på web-tv her(Abonnement)

LES TIDLIGERE LØRDAGSPRATEN MED:

KRISTIN SPITZNOGLE: - Jeg er en seksuell person

ERLEND OG STEINJO: Humor-ekteparet

ESPEN THORESEN:Ikke bare moro.

VENKE KNUTSON: - Jeg er for feig

ZAHID ALI: Mistet håret etter TV-stunt

SIGRID BONDE TUSVIK: - Vil ha slibrige sms-er

JAN ERIK LARSSEN: Bånn gass dørgnet rundt

MONA B.RIISE:Monas fem på topp

RAVI: - Så skift kanal da vel

SIGURD SOLLIEN: Slik sjekker du damer

IDAR VOLLVIK:- Får mange kjærlighetsbrev

TOR MILDE:- Sprit er bra for sexlivet

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag