Eksperter mener kjendisblogger har påført karrieren til Tone Damli Aaberge en solid skrape.

- Den nesten folkekjære, vakre og bonderomantiske glansuniverset som er gitt av Tone, blir fullstendig endevendt og slaktet av Burmeister, sa Haakon B. Schrøder i HBSPR til Nettavisen NA24 på tirsdag.

Les mer: – Tone er revet i filler

Dette får en medieanalytiker til å rase.

- Jeg er sjokkert over at Haakon B. Schrøder mener at enhver betydningsløs sladreblogger har injurierende kraft. Det Burmeister har kommet med er påstander om en rekke kjendisers privatliv, men det er vel slik at enhver person har rett til privatliv her i landet? Da spiller det virkelig ingen rolle om påstandene om Tone er sanne eller ikke, sier nordisk analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen til Nettavisen NA24.

Nordmenn støtter Tone

Analysesjefen mener PR-rådgiverens holdninger er kvinnediskriminerende.

- Han påstår at Tone Damli Aaberge har «misbrukt» mediene, fordi hun har gitt inntrykk av et «bonderomantisk» glansbilde som kanskje ikke stemmer. Dette er håpløst gammeldags, og signaliserer et urimelig krav til kvinner som er profilert i mediene, fortsetter Nilsen.

Hittil i år er det publisert 1.732 medieoppslag om Tone Damli Aaberge, og den siste uken er det 647 oppslag.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Jeg er sikker på at det norske folk har sympati med Tone Damli Aaberge. Hun er utsatt for rykter og sladder, og enhver som har opplevd det vet hvor maktesløs en kan føle seg når det skjer. Alle kvinner som har opplevd å bli utsatt for denne typen rykter vil føle med Tone, mener Nilsen.

På grensen til medieonani

Forrige uke besluttet Tone Damli Aaberge å gå til retten for å få stoppet kjendisbloggeren Christian Burmeister. I bloggen la kjendisbloggeren ut detaljerte påstander om privatlivet til Aaberge og en rekke andre kjendiser.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Haakon B. Schrøder er overrasket over Nilsens analyse.

- Hun demonstrerer at hun kan lite om media, og media er langt mer enn å sjekke antallet medieomtaler. Nilsen formidler bloggen som rykter og som noe som ikke har rot i virkeligheten. Da er det interessant å merke seg at ingen av «ofrene» i bloggen til Burmeister har avfeid innholdet som vås, heller ikke advokaten til Tone, sier han til Nettavisen NA24.

Han mener Aaberge må «tåle at en konstruert virkelighet blir balansert».

- Det blir våsete å gjøre Tone-saken til kjønnskamp. Når det gjelder Tones bruk av pressen, vil jeg beskrive som på grensen til medieonani. Jeg har imidlertid stor forståelse for at Tone føler seg uthengt, utmattet og stigmatisert. Men vi har kanskje aldri hatt et mer ærlig bilde av Tone enn akkurat nå. Profil og omdømme er best når det henger sammen. Min konklusjon er at hun har hatt en heller råtten profil og et stort og vakkert omdømme, det siste spesielt tilpasset mediene og inntrykket som skal skapes, sier han.

Mer fra Nettavisen: