Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg finner nesten ikke ord på at vi tillater dette i landet vårt

Stormoské i Larvik kan ha blitt finansiert ved hjelp av smutthull i norsk lov.

Hege Storhaug i Human Rights Service stiller spørsmål ved at hvem som helst fra utlandet kan finansiere stormoskeer i Norge.

– Enhver person, organisasjon og stat kan finansiere bygging av stormoskeer i Norge. Om det er despotiske regimer eller ideologiske ekstremister som står bak, spiller ingen rolle, skriver informasjonslederen i en gjesteblogg på Nettavisen.

Punger ut 44 mill.

Storhaug viser til at Islamsk kulturforening på i overkant av 600 medlemmer, klarte å samle hele 17 millioner kroner på kort tid for å kjøpe en tomt i Larvik, der den videre planen er å reise en moské til en pris av 27 millioner kroner. Pengene skal ha kommet fra utlandet.

Engasjerer

Innlegget har vakt mange reaksjoner i kommentarfeltet på bloggen. Flere hundre lesere har kommentert saken.

– Norske myndigheter må jo bare klare å knytte dette til terroristvirksomhet, slik at disse organisasjonene og stiftelsene kan forbys og verdiene i form av eiendommer kan inndras til fordel for statskassen, skriver en.

En annen leser mener det er på tide å stille spørsmål ved om det er «vi som skal integreres i vårt eget land eller er det innvandrerne?».

– Er det dette vi vil ha til Norge?

Frp-politiker og medlem av finanskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde, mener det er svært alvorlig det som nå foregår.

– Det virker som folk har lukket øynene for denne utviklingen. Jeg finner nesten ikke ord på at vi tillater dette i landet vårt. Dette viser at de har en interesse av å spre religionen sin, sier han til Nettavisen.

– Men er det galt?

– Ja, jeg er ikke noe særlig for at man sprer noen religion, verken den ene eller andre veien. Jeg er et sekulært menneske, sier Frp-politikeren og fortsetter:

– Og så kan man spørre seg om den formen for islamisme som praktiseres i Saudi-Arabia er den som man vil ha i Norge. Jeg er veldig bekymret, og jeg forstår ikke at Anders Anundsen og justisdepartementet ikke rydder opp.

– Jeg har vært tydelig på at de tiltakene som regjeringen la fram er alt for tydelige og dårlige mot radikalisering. Det som foregår nå er en radikalisering i ulike moskeer. Dette er ikke noe man finner på – det er jo dokumentert, sier Tybring-Gjedde.

Human Rights Service, der Hege Storhaug er informasjonsleder, skal være en partipolitisk uavhengig tenketank som har fokus menneskerettigheter i et flerkulturelt samfunn.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken