Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gir grønt lys for Ikea

Sylvi Listhaug sier ja til Ikea i Vestby.

- Jeg gir grønt lys for Ikea, sier mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) under sitt besøk i Vestby.

Dermed kan planene omet nytt Ikeavarehus langs E6, 20 minutter fra Moss og 30 minutter fra Oslo, bli en realitet, skriver Moss Avis.

- Høyre og Frp lovte før valget å si ja til Ikea. Det løftet har jeg tenkt å holde, sa statsråden videre.

Rundt sto ordfører John Ødbehr (H), varaordfører Trygve Thorsen (Frp), eiendomsutvikler Gunvald Andersen, og kommunens planarbeidere og smilte fra øre til øre. Mange statsråder og toppolitikere har vært innom Ikea-jordet, men som seniorrådgiver Roald Haugberg sier:

- Det er første gang en statsråd på befaring, gir klarsignal.

Protesterte
Det var stort oppmøte av protestanter fra blant annet Vestby landbrukslag og Norges bondelag, som mener Delijordet bør bevares til landbruksformål. I dag produseres det korn på jordet, som gir melk til 3.000 personer.

Øyvind Kjølberg i Vestby landbrukslag var blant de frammøtte. Kjølberg må innrømme at han ikke hadde regnet med så «kort prosess».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Nå er det den politiske makta som rår, sa Kjølberg mens Vestbys bønder kjørte protesttog med traktorer rundt pressekonferansen.

Kan stå klart om tre-fire år
Både Høyre og Frp gikk til valg på å si ja til Ikea-planene i Vestby. Det er Kommunal- og moderniseringssministeren som skal fatte endelig vedtak i saken, men nå gjør Listhaug det klokkeklart hva hun mener om saken: Hun vil ha Ikea til Delijordet.

- Det er viktig å holde de løftene Fremskrittspartiet ga før valget. Jeg er ikke redd for å være upopulær, sier Listhaug.

Ikea har tidligere sagt at det vil ta tre til fire år fra et vedtak fattes til varehuset kan stå klart.

Les flere saker i Moss Avis

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken