Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har en nerdete fascinasjon

Nå får du lest prisvinner Gunnar Tjomlid på Nettavisen.

Nettavisens nye blogger heter Gunnar Tjomlid Han står bak bloggen «Saksynt».

Tjomlid jobber som daglig leder og webutvikler i IT-selskapet THIN. Ellers bruker han mye tid på sin blogg, noe han har drevet med i 7 år.

- Jeg vokste opp på et lite sted i Vest-Agder, hvor jeg følte jeg ikke fikk uttrykket meningene mine i den grad jeg ønsket. Derfor startet jeg med en mailliste, hvor jeg så å si tvang venner og bekjente til å abonnere på mailene som innhold mine meninger. Etter hvert fant jeg ut at det ville være lurt å starte en blogg, sier Tjomlid til Nettavisen NA24.

I starten la han bare ut leserinnlegg som han hadde brukt i aviser. Etter hvert utviklet det seg til at han skrev nye og mer personlige bloggposter.

- For spesielt interesserte
Tjomlid vant i 2012 årets Tordenblogg, der han ble stemt fram av hundrevis av mennesker.

- Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk så mange stemmer. Bloggen er egentlig for spesielt interesserte, da den preges av kritisk tenkning, sier Tjomlid.

Han mener at bloggens styrke er hans gode kildearbeid.

- Jeg fremhever at jeg har en blogg som er kildebasert. Mange bloggere er basert på synsing, men på min blogg er det alltid kildehenvisninger, forskning og analyse av påstander. Bloggen er solid og leserne kan alltid finne fram til kildene, sier Tjomlid.

Her finner du bloggen!

Han forteller at bloggingen grunner i en drivkraft for å uttrykke meninger og ikke minst nysgjerrigheten han er født med. Han er opptatt av hvordan ting fungerer og henger sammen.

- Jeg har en nerdete fascinasjon for å lese forskning, grave i saker og komme til bunns i ting. Da er det greit å skrive blogg, slik at andre får det servert og slipper å lese så mye som jeg gjør. Det er morsomt med vitenskapsformidling.

3553950

Selv om han ikke har noen faglig bakgrunn innen vitenskap eller forskning, skal Tjomlid ha lest såpass mye rapporter at han kan forstå tenkningen og klarer nå å formidle det på en god måte for leserne.

Skriver bok
Hva Tjomlid skriver om varierer i forhold til hva han er opptatt av for øyeblikket. I det siste har han skrevet mye om alternativ behandling, og det er ikke helt uten grunn.

Bloggeren skriver nemlig en bok om temaet, som vil komme ut til høsten.

- Jeg debatterer mye med folk innenfor dette temaet om dagen. Jeg sjekker studier og forskning, og skriver derfor om det jeg leser, sier Tjomlid.

Han innrømmer at det i ny og ned dukker opp personlige bloggposter.

Selv leser han lite blogger, men anbefaler Julia Nilsen sin blogg, nilsenjulia.blogg.no .

- Hun skriver utrolig bra!

Men han svarer klart nei på spørsmålet om han leser noen rosablogger.

Nå gleder han seg over samarbeidet med Nettavisen.

- Det er godt å kunne bli frontet i media, for det er ofte media jeg kritiserer. Hvis en eller annen avis publiserer en sak som jeg mener det ikke er hold i, så kan jeg skrive en sak om det på bloggen. Da får man litt mer balanse, også på Nettavisen, sier Tjomlid.

Han føler samarbeidet viser et kvalitetsstempel og en slags seriøsitet, og er derfor glad for å bli spurt. Han ser også fram til å få flere lesere til bloggen.

Kommentarer til denne saken