Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kunne vært et dyr

Star Wars-veteran Ian McDiarmid fryktet det verste fra regissør George Lucas.

Bananas for Star Wars - se premiere-bildene

(Cannes / SIDE2): - Jeg tvilte aldri på å gjenta rollen som keiser Palpatine i de nye Star Wars-filmene. Jeg synes jeg har vært heldig. For alt jeg visste kunne jo George gjort meg til et dyr i mitt tidligere liv, sier Ian McDiarmid.

Han smiler godslig over kaffekoppen i Cannes. Foruten Anthony «C-3PO» Daniels, er den britiske skuespilleren den eneste som har vært med på hele det 28 år lange Star Wars-eventyret.

- Jeg ble veldig glad da George ringte og spurte om jeg ville gjenta rollen som keiser Palpatine. Jeg kjente jo ikke forhistorien hans, hvordan han kom til makten. For alt jeg visste kunne han i Star Wars-universet vært et dyr eller et annet vesen i et tidligere liv, sier McDiarmid til TV 2 Nettavisen.

Les anmeldelsen her

Se bildene fra filmen

Minner om en padde
Og et dyr var faktisk noe McDiarmid tenkte på da han formet rollen som galaksenes ondeste diktator.

- En padde. Eller et krypdyr. Jeg la stemmen ned til dypeste hakk, slik japanske skuespillere snakker fra mellomgulvet, sier han og dropper stemmen en oktav så keiseren plutselig er i rommet.

Deformert ansikt
I de originale filmene har Kraftens mørke side deformert keiserens ansikt. I de nye filmene opptrer han med et normalt ytre, noe som har gjort at Ian McDiarmid plutselig blir stoppet av fans på gaten etter så mange år.

- Jeg var litt urolig for det, Star Wars-fans har begynt å henge rundt teatret der jeg spiller for å få autografer. Jeg skriver bare på teaterprogrammer for da må de kjøpe billett. He he, Samtidig er det morsomt å få spille Palpatine i de nye filmene, å få frem hvordan han var, hans forhold til Anakin Skywalker.

I «Sithenes hevn» får også den milde MdDiarmid forsøkt seg med lyssabelen i en forrykende match med Yoda.

- Jeg hadde ti dager med innspilling og en praktfull stuntmann, ikke sånn som Hayden og Ewan som trente timesvis daglig i måneder, ler han.

Ikke problem med George
George Lucas har fått en del kritikk for å være en elendig personinstruktør. McDiarmid kan fortelle at i de originale filmene var det alltid en annen en Lucas som regisserte skuespillerne (foruten første film har også de andre ulike regissører).

- Richard Marquand instruerte oss skuespillere, og mesteparten av mine scener var med Mark Hamill, akkurat som mesteparten av mine scener i denne filmen er med Hayden. For meg var ikke George Lucas' som regissør noe problem, sier McDiarmid.

Han roser Hayden Christensen som var svært ung da han første gang spilte den plagede Anakin Skywalker.

- Det var veldig ok å komme tilbake i tredje film. Vi kjente hverandre så godt fra den første at det ble mer en verbal ordlek denne gang, sier han.

Den offisielle Cannes-lenken

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken