Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skal takke mamma

Om Tshawe vinner en Spellemannpris med Madcon er mamma den første han vil takke. Se pressekonferansen her.

(SIDE2):Tshawe Baqwa (Kapricon) og Yosef Wolde-Mariam (Critical) i Madcon er nominert i både kategorien hip hop og årets hit. Låta «Beggin» fra albumet «So Dark The Con Of Man» har blitt en stor suksess for duoen.

Baqwa og Kurt Nilsen ble begge nominert til årets hit ved årets Spellemann. Torsdag ble de nominerte til Spellemann 2007 offentliggjort.

- Denne gangen skal jeg hente prisen, ler Tshawe, som misset prisutdelingen sist han var nominert.

204294

- På en skala fra en til ti så havner jeg omtrent på 72, sier Yosef Wolde-Mariam om hvor glad han er over å være nominert til hele to priser i år. Vinner vi begge to så slipper vi å ta stein, saks, papir om hvem som skal ta med seg prisen hjem, fortsetter han.

- Jeg skal takke mamma om jeg vinner, skyter Tshawe inn. Det er nok mødrene våre som kommer aller først på takkelista, mener han.

Men, betyr priser som dette noe for en musiker personlig?

- Det er jo på en måte en offentliggjøring av at det du gjør er bra. Det er rett og slett en stor greie. Vinner vi skal jeg gjøre som Kurt, sette prisen på peisen. Men jeg må bare kjøpe meg peis først, ler Tshawe.

Her er de nominerte
Det var Lage Fosheim og formann i Spellemannkomiteen Larry Bringsjord som presenterte de nominerte til Spellemannsprisen 2007 på Grand Hotell i Oslo og de kunne også overraske pressen med et celebert utvalg artister.

Både Kurt, Venke Knutson og Madcon hadde tatt turen til Grand sammen med en rekke andre artister, og de var alle i strålende humør.

- Dette er min tredje plate og det gir jo en ny giv å bli nominert. Hvilken start på det nye året! Det er helt fantastisk, sier Venke Knutson til Side2. Hun er nominert under klassen Årets Hit sammen med Kurt sin landeplage «Push Push», Madcons «Beggin», Sichelle med «Fuck deg» og Postgirobygget med «Tidløs».

- Det kom som et sjokk dette her. Nå må jeg forberede meg på en lang takketale i tilfelle jeg vinner mener hun.

Venke holder allikevel en knapp på gutta i Madcon og deres «Beggin».

- Den har jeg helt på hjernen!

Også Kurt syns Madcon er gode kandidater til å vinne årets hit.

- Det var et bra utvalg i den kategorien jeg er nominert i. Jeg kan ikke skjønne hvem andre som skulle blitt nominert, sier Kurt. Før han drar på det og legger til;

- Forresten, jeg syns min gode venn Alejandro Fuentes skulle blitt nominert. Det er jo lov å heie på venner, smiler han. Kurt har fra før av tre Spellemannpriser som står trygt og godt hjemme på peishylla.

- Vinner jeg en til skal den selvsagt på peisen. Det er den eneste plassen for en spellemannpris! Det har jeg lært av Øystein Sunde, sier han.

Respekterer artister
- Det var flest påmeldte i klassen rock og jazz i år. Tilsammen er det 625 påmeldte, og av de så er det 70 debutanter, sier Larry Bringsjord, leder for Spellemannkomiteen til Side2.

Han mener at det oppsiktsvekkende med Spellemannprisen i Norge er at vi har så mange som 21 sjangre.

- Dette er bra for da respekterer man de ulike artistene som slipper å måtte bli presentert i en sjanger de ikke hører hjemme i, sier Bringsjord.

Det deles ut priser i 17 sjangerbestemte klasser og 4 tilleggsklasser (Årets spellemann, nykommer, hit og musikkvideo). I tillegg tar komiteen stilling til om det skal deles ut hederspris og bransjepris.

En stor overraskelse av året er at den som vinner klassen Årets nykommer får 200.000 kroner av organisasjonen GRAMO.

- Dette er nytt av året og vi er veldig glade for å meddele at vi vil gi vinneren et GRAMO-stipend som vi kaller et arbeidsstipend på 200.000 kroner, sier daglig leder i GRAMO, Martin Grøndahl. Det er jo fint å få priser, men vi tenker litt mer på dagen derpå, sier han.

DIREKTE:Følg nominasjonene på TV 2Nyhetskanalen her.

Kvinnelige artist:
Ane Brun
Christel Alsos
Sissy Wish
Susanne Sundfør

Mannlig artist:
Kenneth Ishak
Magnet
Sivert Høyem & The Volunteers
William Hut

Rock:
Big Bang
Moving Oos
My Midnight Creeps
Raga Rockers
The Lionheart Brothers

Popgruppe:
Blind Archery Club
Superfamily
The Royalties
Vidar Johnsen & Peter Nordberg

Hip Hop:
El Axel
Madcon
Tommy Tee

Årets hit:
Madcon
Kurt Nilsen
Postgirobygget
Sichelle
Venke Knutson

Metal
Audrey horne
Dimmu Borgir
Mayhem
Red Harvest

Spellemannprisen er en prisutdeling til norske musikkartister som har utmerket seg på en positiv måte det foregående året. Prisen ble etablert på initiativ fra det norske IFPI (internasjonal organisasjon for platebransjen) og delt ut første gang i 1973 for plateåret 1972 og har blitt delt ut hvert år siden. Utdelingen arrangeres av Spellemannskomiteen som er oppnevnt av IFPI Norge og FONO.

Fjorårets vinnere
I 2006 ble blant annet Marit Larsen kåret til årets kvinnelige artist, Thomas Dybdahl ble årets mannlige artist, Minor Majority ble beste popgrupppe, beste rock var 120 Days, Vamp fikk årets Spellemann og Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg og Sissel Kyrkjebø fikk Juryens hederspris.

LES SAKEN: Her er årets vinnere

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken