Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skjønte ingenting

Årets MGP-vinner vant suverent. Hovedpersonen selv ble sjokkert over resultatet.

(SIDE2):MALMØ Danske Emmelie de Forest (20) vant årets Eurovision med sangen "Only Teardrops".

Hun hadde ikke på forhånd forventet at dette skulle skje, på tross av at hun var en storfavoritt. Hun tok hjem seieren allerede før alle landene hadde gitt sine stemmer, da hun hadde reist i fra de øvrige landene poengmessig.

Overrasket
- Du vet aldri hva som skje. Jeg var så sjokkert og overrasket da jeg satt på green room og stemmene begynte å komme inn, sa hun i en pressekonferanse etter showet.

- Da de sa jeg hadde vunnet skjønte jeg det ikke. Jeg så Danmark sin sommerfugl, men jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd før resten av gruppen begynte å reise seg opp og klemme meg, sier hun.

Hun beskriver hele opplevelsen som preget av mye press og stress, men den har også mye positiv energi.

- Jeg følte at jeg hadde så mange som backet meg, både av fans og publikum. Jeg ble så glad for at så mange trodde på meg og sangen min, sier hun.

Hva som kommer til å skje på mandag aner hun ikke, men hun spår at hun kommer til å få det veldig travel i tiden fremover.

Vant i nabolandet
En journalist lurer på om hun er en glad vinner akkurat nå, og jo, det er hun.

- Ja, jeg er kjempeglad, jeg er den lykkeligste jenta i verden akkurat nå. Jeg er letta, og jeg er så takknemlig for at Danmark har sendt meg, men også fordi dette skjedde i Sverige. Min far er svensk, han gikk dessverre bort for et par år siden, men han hadde vært så lykkelig for dette.

Hun tror at hun har klart å lykkes som artist, mye takket være at hun ikke har vært redd for å få et nei. Da har hun bare forsøkt igjen.

- Det er viktig å ha gode mennesker rundt deg som ung og ny artist. En god musikklærer, gode musikere, og det er også utrolig viktig å være utadvent og positiv. Du må bare fortsette å prøve, ikke vær redd, sier hun.

Emmelie hadde vært blant bettingselskapenes favoritt lenge, og ble sett på som en av de største utfordrerne til vår egen Margaret Berger.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken