Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg trodde vi var venner

Vebjørn Sand vil ordne opp med Stein Erik Hagen «mann til mann».

Les NA24 på mobil

- Jeg er rystet og opplever dette som helt uvirkelig, sier Vebjørn Sand til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag roste Stein Erik Hagen den 39 år gamle kunstneren opp i skyene for portrettene av ham og kona Mille-Marie Treschow.

«Vi synes portrettene ble flotte. De viser den brutale sannheten, men sånn er det bare», skrøt kjøpmannen.

Les også: - Dolket i ryggen av Sand

Kraftsalve fra Hagen
Onsdag har tonen en helt annen klang. Milliardæren mener han og kona har blitt «misbrukt» av Vebjørn Sand i markedsføringsøyemed, og er heller ikke nådig i kritikken av portrettene.

«Jeg deler kritikerens syn (ga terningkast to, red. anm.). Hendene er for store og blikket er ikke bra. Jeg hadde håpet det var mye mer kraft i bildet», fyrer Hagen av overfor VG.

- Dolket i ryggen
- Jeg trodde først det var meg det gjaldt da jeg leste overskriften «Dolket i ryggen» i VG, sier Sand til NA24.

Kunstneren avviser på det sterkeste at oppslaget i VG tirsdag er regissert av ham.

- Dette har VG visst om i halvannet år. Stein Erik, Mille-Marie og jeg har gått ut sammen. Vi har hatt en nær og tett dialog om når og hvordan vi skulle gå ut med dette. Dette er personlige ting, sier han.

Insisterte
Ifølge Sand ønsket VG å kjøre saken allerede forrige uke, men han insisterte på å få ekteparets godkjennelse på de ferdig innrammede bildene før de gikk ut.

- Stein Erik hadde ikke anledning, så Mille-Marie kom alene. Etter å ha snakket med Stein Erik ga hun beskjed på sms om at det bare var å gå videre i prosessen, sier han.

- Stein Erik er en venn
Sand og ekteparet Treschow Hagen har arbeidet med portrettene i halvannet år, og utviklet det Sand beskriver som et vennskapsforhold.

- Stein Erik er en venn. Det er det som gjør det så uvirkelig. Jeg har aldri opplevd lignende fra noen, sier kunstneren til NA24.

Se den opphetede debatten på Tabloid her (gratis)

Nå vil han rydde opp med Hagen.

- Jeg opplever Stein Eriks reaksjon som irrasjonell. Her har det skjedd noe vi ikke vet om, jeg aner ikke hva. Jeg har prøvd å få tak i Stein Erik for å snakke om dette mann til mann, sier Vebjørn Sand til NA24.

Det har ikke lyktes NA24 å få tak i Stein Erik Hagen for en kommentar.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping