Gå til sidens hovedinnhold

Får være med i Miss Univers likevel

Jenna (23) ble diskvalifisert fordi hun er født gutt, men nå har arrangørene ombestemt seg.

(SIDE2): Jenna Talackova (23) var med videre i Miss Vancouver, som igjen kunne gitt henne plass i Miss Canada-finalen og muligheten for å representere landet i Miss Universe.

Men da det ble oppdaget at blonde Jenna ble født gutt, ble hun diskvalifisert av arrangørene, som mente hun hadde løyet om hva kjønn hun har på søknadsskjemaet, og fordi hun ikke levde opp til reglene for å være med i konkurransen.

Men nå har de altså gått tilbake på avgjørelsen, og Jenna får lov å være med likevel, skriver dailymail.co.uk.

- Diskriminering
Diskvalifiseringen førte til at 20.000 signerte på en underskriftskampanje på nett, der de hevdet det hele var et tilfelle av diskriminering at krevde at Jenna fikk være med - og at ble anerkjent for å være kvinne, fullt ut.

Og nå har altså den kanadiske arrangøren av Miss Universe gått ut og sagt 23-åringen får være med likevel, så lenge hun fyller kravene i Canada.

- Miss Universe-organisasjonen vil la Jenna Talackova få delta i Miss Universe Canada 2012, så lenge hun passer innenfor kjønnsreglene i Canada, og standarden etablert av den internasjonale konkurransen, skriver visepresident og rådgiver for Donald Trump (eier av Miss Universe, red.anm.), Michael D. Cohen i en e-post til ABC.

I søkepapirene hadde Talackova skrevet at hun var født som jente. Det fikk direktør i den kanadiske konkurransen, Denis Davila, til å diskvalifisere henne med begrunnelsen av at hun hadde løyet, og at det var et krav å være født kvinne for å kunne delta.

Ingen krav
Men i det kanadiske reglementet, er det kun krav at deltakerne er kanadiske statsborgere og i alderen 18 til 27 år gamle.

Jenna har selv fortalt at hun som 4-åring skjønte hun hadde feil kjønn, og startet hormonbehandlingen ti år senere. 19 år gammel fikk hun utført kjønnsskifteoperasjonen, og i 2012 var hun gjennom flere operasjoner for å få kroppen slik den ser ut i dag.

Tidligere har hun også deltatt i flere skjønnhetskonkurranser for transkjønnede.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken