Gå til sidens hovedinnhold

Kastet ut fordi hun var gutt

Jenna måtte forlate Miss Universe-konkurransen fordi hun ikke er født som jente.

(SIDE2): 23 år gamle Jenna Talackova har det som trengs for å delta i skjønnhetskonkurranser - pene trekk og en slank kropp.

Men da arrangørene av den kanadiske delen av Miss Universe-konkurransen oppdaget at 23-åringen i sin tid ble født som gutt, fikk hun ikke lenger delta, skriver dailymail.co.uk.

- En fortid
Talackova var i 2010 gjennom flere operasjoner for å endre sitt ytre, mens selve kjønnsskifteoperasjonen ble utført da hun var 19 år gammel.

- Jeg ser på meg selv som en kvinne med en fortid, sier hun selv.

Arrangørene sier de anerkjenner henne fullt ut å være jente, men at reglene ikke tillater hennes deltakelse - man må nemlig vær født kvinne for å få lov å delta. Jenna hadde kommet til finalen i den kanadiske delen av konkurransen da hun ble sparket ut.

- Hun føler seg som jente og hun er en ekte jente. Hun regnet ikke med at folk skulle sette spørsmålstegn ved det, sier Denis Davila, Miss Universe-direktør i Canada, til thestar.com.

- Hun håpet vi kunne la henne fortsette i konkurransen, men reglene er klare på området og det er ingen mulighet for at hun kan komme tilbake.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Oppfyller ikke kravene
En pressemelding fra arrangørene har bekreftet at hun er ute av konkurransen:

«Jenna Talackova fra Vancouver, British Colombia, er ikke lenger med i konkurransen om å vinne Miss Univers Canada 2012. Årsaken er at hun ikke lever opp til konkurransens krav til deltakerne, til tross for at hun har opplyst annet i

Avgjørelsen om å nekte Jenna videre deltakelse, har ført til reaksjoner på Facebook og twitter, der 23-åringen fra Vancouver får støtte.

- Hvilke «krav» er det hun ikke lever opp til? Dette lukter av diskriminering.

Talackova opplyste selv på deltakerpapirene at hun var født kvinne, men innrømmet senere at hun er født gutt. Hun har også tidligere deltatt i Miss Universe-konkurranser, og også vunnet flere transkjønnede skjønnhetskonkurranser tidligere.

(I videoen under snakker Jenna om operasjonene i forbindelse med sin deltakelse i Miss International Queen i 2010, fra cirka 08.00:)

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken