Gå til sidens hovedinnhold

- Denne kroppen har åpenbare feil

Bildet som skal bekjempe spiseforstyrrelser skaper debatt..

(SIDE2): Tidligere Miss Universe, Jennifer Hawkins (26), stiller helt naken og uretusjert på forsiden av australske «Marie Claire». Årsaken er at den australske modellen skal oppfordre andre til å ha positive holdninger til egen kropp.

SE STOR BILDEKARUSELL MED HAWKINS NEDERST I SAKEN!

Bildet er tatt for å rette søkelyset mot «Butterfly Stiftelsen», en organisasjon som gir støtte til australienere som sliter med spiseforstyrrelser og negative holdninger til egen kropp.

– Mange feil
Problemet er midlertidig at den australske modellen har en kropp de fleste bare kan drømme om, og nå får både modellen og stiftelsen kritikk for måten de har valgt å skape oppmerksomhet rundt emnet på.

Daglig leder for «Butterfly Stiftelsen», Julie Parker, forsvarer derimot bildet og påstår at man kan se åpenbare feil på Hawkins kropp. Blant de nevnte feilene er litt appelsinhud på det ene låret og en liten rynke på midjen.

Hun mener en liten del av problemet rundt spiseforstyrrelser omhandler magasinbilder som er fikset og trikset med, og vil gjerne se flere uretusjerte bilder i magasinene.

– Det er så overflødig (bruk av retusjerte bilder red.anm.) i magasiner disse dager at unge jenter og kvinner forteller oss hele tiden at de ikke engang vet hva de ser på mer en gang, og at hva de vil se er mer ekte, uretusjerte og naturlige bilder av kjendiser og mennesker i magasiner, og jeg tror dette leverer akkurat det, skal Parker ha sagt til den australske radiokanalen Radio 3AW today ifølge avisen Sydney Morning Herald.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Vil ha flere naturlige modeller
Parker sier videre at saken ikke ville ha fått samme oppmerksomhet, og understreket samme poeng, om de hadde valgt å avbilde en kvinne med en litt mer gjennomsnittlig kropp på magasinforsiden.

Målet med bildet var å påvirke andre magasiner til å velge å avbilde mer naturlige modeller i bladene.

Verdens vakreste
I et intervju inne i magasinet sier Hawkins at regelmessig trening og et balansert kosthold holder kroppen hennes sprek, og avslører samtidig at hun aldri ville takket ja til en slik type jobb for to år siden.

– Jeg ville vært redd for hva mennesker ville tro, om det var den rette avgjørelsen – tusenvis av forskjellige ting.... Men over de siste to og et halvt årene har jeg vokst inn i meg selv, og jeg er mer selvsikker og komfortabel i modellindustrien. Jeg gjorde det for erfaringens skyld....Jeg følte meg ganske sensuell og sexy. Jeg følte meg sterk, skal modellen ha sagt i intervjuet.

Jennifer Hawkins ble kåret til Miss Universe i 2004. Hun er ansiktet til varehuskjeden Myer og har også jobbet i TV. Hun er 180 centimeter høy og har blondt hår og blå øyne.

2713

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken