Gå til sidens hovedinnhold

- Er ikke tynn nok

Jennifer Lawrence får kritikk for ikke å se sulten nok ut i «The Hunger Games».

(SIDE2:) «The Hunger Games» føk rett opp på førsteplass på både den amerikanske og den norske kinolisten. Og publikum ser ut til å elske filmatiseringen av boken.

- Her vises valpefett
Men enkelte medier har kritisert hovedrolleinnehaver Jennifer Lawrence (21) for vekten hennes.

Blant annet skriver The New York Times:

- For få år siden ville kanskje Ms. Lawrence ha sett sulten nok ut til å spille Katniss, men nå, som 21-åring, passer hennes forførende, formfulle figur dårlig i en fantasyfilm om et folk som har sultet, skriver de.

The Hollywood Reporter har også omtalt vekten hennes:

- Her vises valpefett som ikke har blitt borte, der ser hun ut som Cleopatra, skriver de om hvordan hun vises i ulike bilder.

Andre amerikanske medier skriver at hun er «overspist», ikke virker sulten nok og at hun er en «bredbygd kvinne», skriver DailyMail.co.uk.

Giftige meldinger
Dette får psykologiprofessor Kelly Brownell til å reagere.

- Disse typer meldinger er giftige. De presser folk, spesielt jenter, til å ta sjanser med kroppen sin og å slåss mot den naturlige vekten de har. De tvinger et vilkårlig og urealistisk ideal på samfunnet, som bare er oppnåelig for noen få, sier hun til ABC News.

Lawrence har selv fortalt at hun ikke vil bli en slankehysteriker.

- Jeg husker da jeg var 13 og det var kult å late som om man hadde en spiseforstyrrelse, fordi det gikk rykter om at Lindsay Lohan og Nicole Richie var anorektiske. Jeg syntes det var galskap, har hun sagt, skriver ABC News.

Kommentarer til denne saken