Gå til sidens hovedinnhold

Nå er hun verdens mest innbringende skuespiller

Jennifer Lawrence troner på toppen av Forbes' årlige liste.

(Side2): Det begynner å bli en stund siden Jennifer Lawrence dukket opp i den første «Hunger Games»-filmen, og verden la sin elsk på henne.

Siden den gang har hun både ramlet i trappa under Oscar-utdelingen, og skapt latter og engasjement på Youtube. Nå ser det imidlertid ut som om det er mer som ordner seg for skuespilleren.

Takket være den nyeste filmen i «Hunger Games»-serien, og «X-Men: Days of future past», kan hun nå smykke seg med å ha halt inn hele 1,4 milliard dollar (10,3 milliarder norske kroner) i filminntekter for filmselskapet, melder Daily Mail.

På årets to store filmer har hun sammenlagt tjent inn 566 millioner dollar, bare i USA.

Hakk i hæl

Ikke langt bak Jennifer Lawrance, finner vi skuespilleren Chris Pratt med sine 1,2 milliard dollar.

Han har i løpet av årene spilt i filmene «Guardians of the galaxy» og «Lego the movie», hvor førstnevnte film ble en av årets mest innbringende, med 333 millioner dollar i USA.

På tredjeplassen finner vi Scarlett Johansson med sine 1,18 milliard dollar i filminntekter. Hovedvekten av inntektene kom fra filmen «Captain America: The winter soldier».

Angelina på topp 10

Mark Wahlberg stakk av med fjerdeplassen, takket være «Transformers: Age of extinction», som til slutt ga han en inntekt på 1 milliard dollar.

Deretter kommer Chris Evans på femteplass, som også spilte mot Scarlet Johansson i «Captain America»-oppfølgeren. I tillegg spilte han imidlertid i filmen «Snowpiercer»

Deretter fulgte Emma Stone, Angelina Jolie, James McAvoy, Michael Fassbender og Hugh Jackman.