(SIDE2): På Klingenberg kino i Oslo tirsdag ettermiddag var et klart for storfilm - det kritikerroste og etterlengtede filmatiseringen av Stieg Larssons første bok «Menn som hater kvinner» hadde førpremiere.

Hovedrolleinnehaverne fra Sverige, Michael Nyqvist (49) og Noomi Rapace (29) hadde også tatt veien til Norge for å overvære en av vårens store filmer.

Side2 møtte skuespillerne tidligere på den norske premieredagen - les mer her:- Lukket hele verden ute

Ikke lest slutten
Skuespiller Jenny Skavlan (22) troppet opp sammen med kjæresten og en gjeng venner for å se filmen.

- Jeg begynte på boka i sommer, men har aldri rukket å lese slutten, så det gleder jeg meg veldig til. Da slipper jeg å lese resten av boka også, ler Jenny til Side2.

- Særlig Lisbeth Salander blir spennende, lurer på om hun er slik jeg har forestilt meg det, sier hun.

Se bilder fra premierefesten nederst i saken!

Spent på Blomquist
Tone Damli Aaberge (20) var også invitert til premiere sammen med kjæresten Simen Wardenær (33). Tone er hekta på Larsson-serien, og har lest to av bøkene.

- Jeg er sikker på at det blir en knallfilm, jeg gleder meg veldig.

- Jeg har lest to av bøkene og nok ganske hekta, men har ikke hatt tid til å lese den tredje ennå, sier Tone og legger til at hun er mest spent på den mannlige hovedrollen (red.anm. Mikael Blomkvist spilt av Michael Nyqvist).

- De sier at filmen skal være like bra som boka, og det tror jeg nok også, sier hun. Kjæresten Simen har ikke lest bøkene, men sier til Side2 at det blir han nok nødt til nå selv etter å ha sett filmen.

- Alle skryter voldsomt av bøkene, så jeg må nok lese dem nå. Personlig har jeg amerikanske forfattere som favoritter, sier Simen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Knuser ikke Max
Skuespillerkollegaer Aksel Hennie (33) og Christian Rubeck (28) er allerede inne på andreplass over Norges mest sette filmer gjennom tidene med «Max Manus».

- Tror du «Menn som hater kvinner» knuser «Max Manus»?

- Nei, jeg tror nok ikke den knuser «Max Manus», men det er jo en skikkelig stor film men grisegode skuespillere, sier Aksel til Side2.

Skuespillerne trekker
- Jeg har ikke lest noen av bøkene, men vil se filmen på grunn av skuespillerne - og det igjen gjør at jeg har svært høye forventninger til den, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christian, som heller ikke har lest bøkene, er enig med Aksel - det er castingen som trekker ham til kinosalen denne kvelden.

- Hvem vet? Kanskje den slår «Max Manus», jeg vet ikke. Den ligger jo absolutt an til å gjøre det meget bra, sier han.

Mens de norske «Max Manus»-stjernene står på den røde løperen entret de svenske «Menn som hater kvinner»-stjernene Noomi Rapace og Michael Nyqvist samt den danske regissøren Niels Arden Oplev kinoen og gjorde seg klare for nok en visning.

- Vi har sett filmen mange ganger nå ja. Men vi er klare igjen, ler Michael Nyqvist som spiller Mikael Blomkvist i filmen.

1695