Gå til sidens hovedinnhold

- Dere har plyndret en mann

Hellstrøm tar fram strengstemmen i Harstad.

(SIDE2:) Vanligvis må Eyvind Hellstøm bruke tiden sin på å undervise kokker i hva det egentlig er de bør gjøre.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

På «Nordlændingen» i Harstad er han derimot relativt fornøyd med maten, men da han begynner å skrape litt i stedets økonomiske situasjon, blir han sjokkert.

- Jeg har kommet opp i et skikkelig vepsebol, og det liker jeg ikke i det hele tatt, tordner Hellstrøm.

Restaurantdrømmen
Vertshuset Nordlændingen i Harstad er Agnete Oestreichs drømmeprosjekt. Sammen med samboeren Jens Arne Nilsen har hun drevet stedet i to år.

Uheldigvis har vertshuset langt flere øltørste gjester enn sultne, og de går med dundrende underskudd. Regnskapene er i kaos, og Jens Arne har som eier opparbeidet seg en gjeld på 750.000 kroner. At pengene siler ut i form av gratis øl, måltid og forskuddsutbetalinger gjør ikke saken bedre, og det er ikke Jens Arne som er synderen.

Konkurs
- Der er faktisk konkurs. Med Agnethe i spissen, så har dere kjørt på et løp som er helt usannsynlig dårlig, sier Hellstrøm.

- Dere har plyndret en mann. For dere er det ganske enkelt, dere kan få dere en annen jobb, mens Jens Arne sitter igjen med all gjelda, sier Hellstrøm til alle de ansatte.

Hellstrøm har likevel en plan for hvordan man kan redde stedet, men da må alle trå til i god gammeldags dugnadsånd.

Se alvorspraten her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(12889,1);

- Det var ikke de ansattes skyld at vi havnet i økonomisk uføre. Det er en lang historie, påpeker Jens Arne overfor Side2 og er bekymret for at folk vil få et feil inntrykk av hans ansatte.

Økt omsetning
Samtidig er han veldig fornøyd med Eyvind Hellstrøms innsats.

- Han var en reddende engel. Etter at han var på besøk, har omsetningen økt med 100 prosent. Matsalget har faktisk økt med opp mot 400 prosent, forteller Jens Arne.

- Nå tjener vi jo faktisk penger på maten vi selger, det gjorde vi ikke før, sier han og forteller at han har håp for julebordssesongen.

Røverbransje
Også Agnethe er fornøyd med at vertshuset nå er nærmere det stedet hun har drømt om, med fokus på mat.

- Som hun sier, så er det jo hennes drøm jeg har forsøkt å realisere. Jeg hadde aldri trodd det skulle være så vanskelig å få til, men jeg har jo ikke vært i denne bransjen tidligere, sier Jens Arne som egentlig er snekker.

- Det er en skikkelig røverbransje, men man har jo lært etter hvert, og vi har jo fått gode resultater nå. Det blir nok lettere fremover, spår han.

Se «Hellstrøm rydder opp» på TV3, torsdag klokken 20.30

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken