Gå til sidens hovedinnhold

Jentene om utroskap

Jentepanelet har klare meninger om utroskap. Les hva de sier her.

(SIDE2): Side2s jentepanel består av de tidligere Idol-deltakerne Maren Flotve Birkeland og Andrea Brændvik, Kristine Øverby, som kom på andreplass under fjorårets Top Model, og programleder for Interaktiv Frokost på TVNorge, Laila Ludvigsen.

Hvor mener du grensen går på hva som kan kalles utroskap?

Kristine: - Vi har de klare grensene som innebærer intimitet, altså beføling og kyssing. Disse er velkjente grenser. Uskyldig flørting med andre kan jo også ses på som utroskap, men det kommer helt på situasjonen.

Andrea: - Jeg mener det går på klining. Det går greit med litt uskyldig fløirting, men that's it!

Maren: - Hvis man har kjæreste, synes jeg reglene er ganske så klare, de blir brutt med klining!

Laila: - Jeg er nok ikke åpen for å dele kjæresten min med noen. Egoistisk av meg skjønner du. Hvis min heldige utkårede velger å gå bak ryggen min å betro sine innerste tanker og hemmeligheter til en annen, eller leke seg i høyet med noen (uten å ta meg med) må jeg nok kutte båndene. Alt jeg krever er gjensidig respekt.

Hva er ditt forhold til utroskap?

Kristine: - Jeg kan ikke fordra utroskap, og mener heller ikke at det fins noen unnskyldninger for noe sånt. Er du glad i kjæresten din og ikke vil han/henne noe vondt skal det heller ikke skje! Jeg skjønner ikke folk som tilgir noe sånt!

Andrea: - Jeg har aldri vært utro, litt flørting er ikke så farlig. Så lenge man vet hvor grensen går.

Maren: - Mitt forhold til utroskap er heller dårlig. Jeg misliker utroskap på det sterkeste.

Laila: - Aldri vært utro, men har vært fristet mange ganger. Husker veldig godt en sommer for noen år siden. Hadde vært sammen med en dame ett års tid, og vi hadde en romantisk kveld med jordbær osv. Det som skjer er at jeg leser noen meldinger på mobilen hennes (ikke lat som du ikke har gjort det) som var til en annen dame! Jeg gråt - hun ropte, og det endte med et stygt brudd. Jeg var virkelig glad i henne.

Hvorfor er så mange utro?

Kristine: - Det finnes helt sikkert mange grunner til at sånt skjer, men jeg tror at mange av tilfellene skyldes dårlig kommunikasjon. Det ligger ofte noen dype grunner bak utroskap, som for eksempel for lite oppmerksomhet, likegyldighet og hevn, som mange velger å markere på denne måten i stedet for å snakke om det.

Andrea: - Fordi man trenger bekreftelse på at man fortsatt er tiltrekkende. Eller at man rett og slett er løs!

Maren: - Jeg tror at det for mange er det at forholdet blir så lite priortert at man søker trøst/nærhet hos andre. Eller så er det vel ikke noe nytt å høre at slike ting ofte hender i forbindelse med alkohol.

Laila: - Fordi det er fristelser rundt hvert eneste hjørne! Selvsagt også de åpenlyse tingene som at man slutter å gi hverandre oppmerksomhet, å kysse før man skal på jobb, skrive lapper til hverandre, spontan sex osv. Uansett tror jeg mye kan løses hvis man bare tør å være litt mer ærlige med hverandre.

Hvis du hadde vært utro, ville du fortalt det til kjæresten din eller holdt det hemmelig?

Kristine: - Hvis det noen gang skulle skje, ville jeg ha stilt meg selv en del spørsmål om hva som ligger bak, for så å konfrontere dette med typen. Klart et lite uskyldig nuss ikke er noe jeg ville ha gransket hodet mitt for men det kommer igjen helt ann på situasjonen!

Andrea: - Jeg hadde ikke klart å leve med det, man må jo bare si det hvis det hadde skjedd. Selv om det er jævlig å fortelle det, og man risikerer at forholdet tar slutt.

Maren: - Det hadde ikke vært aktuelt å være utro!

Laila: - Jeg kunne aldri levd med meg selv hvis jeg hadde vært utro! Kunne jo aldri sett meg selv i speilet igjen. En gang stjal jeg en badekule til en krone på Nille, da var jeg 8 år. Jeg måtte levere den tilbake fordi jeg hadde så dårlig samvittighet. Skjønner du?

Les også:

Slik er drømmegutten

Dette hater jenter

Drøye jenter og siste mote

Om intimbarbering og fotball

Marens rocka comeback

Se den norske Jolie

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken