Gå til sidens hovedinnhold

Jenter analyserer for mye

Jenter tyr ofte til usaklig krangling for å få oppmerksomhet, mener panelet. Også ender jo ofte krangling med «make up-sex». Les ukens diskusjon og se bilder.

(SIDE2): Jenter analyserer alt og ofte vil de krangle, har guttepanelet tidligere uttalt.

Faktisk så er Side2s nye jentepanel helt enig i guttas kommentar.

- Vi jenter kan være så fordømt «pain in the ass», når det kommer til dette, mener tidligere Top Model-deltaker Kristine Øverby.

Guttepanelet har uttalt at jenter ofte vil krangle og analyserer alt. Stemmer det?

Laila: - Jeg kan vel ikke si at jeg kjenner meg igjen. Det vil si, når jeg er PMS bør du holde deg til h****** unna meg. Da kan det gå vilt for seg. Prøver å kontrollere det, men det er kjempevanskelig. Da kan jeg henge meg opp i bagateller og bli så sykt sint, frustrert også ender det alltid med tårer. Ja, jeg vet, patetisk.

Maren: - Skal ikke generalisere, men 80 prosent av jentene: Ja, dessverre, uten tvil.

Kristine: - Ja, det stemmer. Vi jenter kan være så fordømte «pain in the ass» når det kommer til dette. Kort sagt er gutter mye enklere enn oss. Vi er mer oppmerksomhetssjuke og tyr ubevisst oftere til litt usaklig krangling for å få den oppmerksomheten vi vil ha. Vi tenker og analyserer det meste, også utenom kjærlighetslivet. Frykten for å bli såret, støte på ubehagelige overraskelser/situasjoner og virke altfor naiv og uvitende er nok noen få grunner til det. Jeg må ærlig innrømme at det er fryktelig lønnsomt å være litt enklere på visse områder som guttene. Jeg tror det er som en ond sirkel for oss jenter. Jo mer vi analyserer og grubler, jo mer oppmerksomhet og svar trenger vi. Jo fortere føler vi oss nedprioritert og plutselig er vi ved analysen igjen. Eller tar jeg feil?

Andrea: - Det stemmer nok dette ja. Har spurt meg litt rundt og de aller fleste, både gutter og jenter mener dette er sant. Noen mener at gutter er så korttenkte, at de tar så lett på ting, mens vi jenter grubler mere.

Hva er et typisk tema å krangle om?

Laila: - En saftig diskusjon er ikke å forakte, men høylytt krangling er ikke min stil lengre. Fant ut at det ble for slitsomt og ensformig. Før var jeg drøy! Hylte, skrek og slamret med dørene. Ja, en ekte «dramaqueen» faktisk. Nå er jeg blitt mer kjedelig og behersket. Men jeg er søt da....

Maren: - Jeg må si at jeg krangler svært, svært, svært sjeldent, men jeg vil tro at det er penger, gutter, jobb og oppvask!

Kristine: - Temaet er ofte prioriteringer. Bor man ikke sammen blir begge parter mer opptatt av dens andre oppmerksomhet, og det er som regel en som er misfornøyd. Når man flytter sammen endrer temaet seg til prioriteringer i huset. Hvem som skal gjøre hva, når og hvor? Kranglingen fører ofte til usaklige kommentarer og ender mange ganger opp i en kamp om hvem som har rett og galt.

Andrea: - Et typisk tema for meg å krangle om er rengjøring. Man blir aldri enig eller fornøyd, men slik er det vel i den store verden, man er aldri helt fornøyd. Penger er jo også veldig vanlig, hva gjør man uten penger?

Hva er det ved gutter som ofte kan sette i gang en krangel?

Laila: - Du mener, hva er det med mennesker som ofte kan sette i gang en krangel? Neida...Gutter er kanskje ikke så flinke til å sette ord på følelser, og det kan jo bli litt slitsomt. De er kanskje litt for opptatt av seg selv til tider, og lite flink til å lese mellom linjene. Jenter..hm.. nei, vi er perfekte! I fare for å gjenta meg selv, så er jeg søt da!

Maren: - Jeg kan tenke meg til at i de fleste tilfeller er det kjærlighet i bildet, kanskje at flere faller for samme gutt. Eller at noen gutter gir en jente mye oppmerksomhet, og det skaper sjalusi. Eller så har du dette med mannsjåvinisme, at jenter føler veldig på underlegenhet i forhold til stillinger i arbeidslivet og lønn også videre.

Kristine: - Jeg vil nok engang si oppmerksomheten. Det blir desverre ofte sånn at vi jenter ikke får den oppmerksomheten vi vil ha. Om det er guttene som gjør for lite eller om det er vi som forlanger litt for mye varierer. De fleste gutter er enkle og overser mye av det vi ser på som behov. Vi trenger å høre, føle og få en bekreftelse på ting oftere for å føle oss trygge og sikre. Ser ikke på det som noe negativt!

Andrea: - Det er mye det. Fotball, parabol, slapphet, uryddighet, sjalusi, eiersykhet. Det er mye rart som kan sette igang en krangel.

Din verste krangel?

Laila: - Verste har jeg nok fortrengt. Men jeg møtte en dust ute på en brun pub ganske nylig.Det startet med en diskusjon, og endte med en stooor krangel. Dusten begynte å spørre min homofile kompis om tips til analsex? HVA ER DET LISSOM? Jeg kjeftet så høyt på han at jeg fikk dotter i ørene. Det er helt sant. Gutter les dette nøye: Homofili er IKKE ensbetydene med analsex. 70 prosent flere heterofile menn utfører analsex (da på kvinner). Nå var jeg streng, men fortsatt søt...Eller?

Maren: - Jeg kan faktisk ikke huske at jeg har kranglet med noen venninner. Jeg har siden jeg var liten helst hengt med gutter, og det har vel preget meg på den måten at jeg ikke hefter meg så mye med slikt. Men de kranglene jeg husker har jeg hatt med pappa i tenårene, der jeg desperat talte min sak for høyere ukelønn. (Husker at argumentet mitt var at lønnen burde stige i henhold til bnp) Ellers var leggetider også et ømfintlig tema.

«Verste jeg vet er når folk begynner å ta hverandre for gitt»

Kristine Øverby

Kristine: - Den må være da min daværende type begynte å ta meg for gitt. Verste jeg vet er når folk begynner å ta hverandre for gitt. Mye av hensynet og respekten ble borte, og han ba meg gjøre forskjellige ting på en veldig nedverdigende måte, og tok det som en selvfølge. Da jeg prøvde å forklare ham, først veldig pent, hva jeg følte og mente om det, prøvde han å få meg til å tro at det VAR en selvfølge og at jeg ikke visste bedre....argh! Da hadde han så godt som gjort landet på minefeltet mitt!

Andrea: - Min verste krangel var med min katt Madonna.Hun ville ikke la meg være.Hun skulle ha kos og oppmerksomhet hele tiden. Det endte i «catfight», mange kloremerker som satt sine spor.

Er det noe positivt ved å krangle?

Laila: - Det er flott at ikke man alltid er enig, og at det kan bli hett. Man får jo bare se flere sider av et menneske, og det er jo positivt. Noen mener kanskje sexen etter en krangel er bra.Men hva vet jeg? Men søt, DET er jeg!

Maren: - Det kan ofte være kjempebra å få frest ut litt av systemet, for når du krangler går det som regel i et så heftig tempo, at alt som har gnagd over lengre tid kommer for en dag. Det kommer helt an på situasjonen, som regel velger jeg å diskutere istedenfor å krangle, som de voksne sier! Jeg liker ikke å skrike og rope til folk.

Kristine: - Som ved alt annet er små mengder bra. Ironisk nok kommer det noe bra ut av krangler også, med mindre de ikke er skikkelige usaklige. Nærhet, grenser, meninger og følelser kommer til uttrykk, men jeg vil tro at 60 prosent av kranglingen er vel super usaklig!

Andrea: - For å si det sånn, så har vi jo noe som kalles for «make up-sex», sier ikke mer jeg!

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken