Gå til sidens hovedinnhold

Jenter ba om å få fjernet nakenbilder - ble oppfordret til å sende flere

Her henges hundrevis av norske jenter ut offentlig.

(Nordlys): På et nettforum henger en bruker, heretter kalt NN, ut flere jenter i Troms med nakenbilder. Brukeren nekter samtidig å fjerne bildene på forespørsel fra jentene.

Det reagerer spesielt én jente på. Hun skriver at det virker som om én person legger ut mye av innholdet på siden og spør samtidig om ikke vedkommende kan fjerne bildene hvis hun "spør pent".

"Bildene av meg kan (...) skape store problemer for meg", skriver hun.

Slik starter jenta sin bønn til de anonyme brukerne av et nettsted hvor bilder av unge jenter blir publisert.

Jenta ber om at hennes gamle bilder blir fjernet, på grunn av frykt for framtidige reaksjoner i forbindelse med jobb og studier.

Hun skriver at hun ikke fortjener å bli uthengt fordi hun var dum nok til å ta bildene. Jenta er blant annet redd for at det kan skade hennes muligheter for å få jobb i framtida.

Jenta forsøker også å få brukeren som har publisert bildene til å forstå at det ikke er like morsomt for henne som for de besøkende på forumet.

Ironisk

Den første responsen hun mottar, er en svært forståelsesfull kar som sier at han skal fjerne bildene dersom hun kan fortelle hvilke bilder dette dreier seg om.

- Skal selvsagt fjerne bildene med én gang, skriver den anonyme brukeren ifølge Nordlys.

Jenta nekter å legge ut navnet sitt på forumet og spør nok en gang om han virkelig har tenkt å fjerne bildene.

Lagret bilder

Flere melder seg på i debatten, og en person utgir seg for å være NN under et annet alias. Brukeren sier at vedkommende skal slette de gamle bildene, men bare om jenta sender nye bilder der hun er helt naken. Han oppgir til og med adressen hun kan sende disse til.

Kommentaren som har fått jenta til å aksjonere for sin egen del, går på at personen som sitter inne med bildene, har mange flere.

Vedkommende truer med å publisere mange flere bilder, hvis andre brukere også blir mer aktive.

Den kommentaren får jenta til å lure på om ikke den ene personen står bak store deler av innholdet. Hun skriver samtidig at hun håper nettstedet selv vil slette bildene.

Med den kommentaren avslører jenta hvilke bilder som er av henne. Reaksjonen fra flere av brukerne er at de umiddelbart laster ned og sikrer seg bildene, i tilfelle de skal bli fjernet fra nettstedets servere.

En av brukerne skriver rett ut at han har lagret bildene, og truer med å legge dem ut på nytt hvis de blir slettet. Han truer jenta med at bildene aldri vil forsvinne.

Ikke provoser

Runar Skaare Tveiten i nettstedet Slettmeg.no, fraråder jenter og andre som opplever å bli misbrukt på nettet, om å ikke kommentere under egne bilder.

– Mange av brukerne lar seg provosere av jenter som kommenterer under egne bilder. Å true med anmeldelse vil ha svært liten effekt, og vil etter all sannsynlighet gjøre saken verre slik som vi ser i dette tilfellet, sier Skaare Tveiten.

Han sier at barn som opplever at de blir misbrukt på nettet, ikke må være redd for å gå til foreldre eller andre voksne for å få hjelp.

– Det er kanskje litt vanskelig å fortelle foreldrene at man har tatt nakenbilder av seg selv, men det er uansett den riktige veien å gå for å få løst den ubehagelige situasjonen, sier rådgiveren.

Han retter også en advarsel mot de som stjeler slike bilder og legger de ut på nettet.

– Mange forstår ikke hvilke følger dette kan få for de som er avbildet. Dette er noe de må ha i bakhodet når de stjeler bilder, og misbruker de offentlig, sier Skaare Tveiten.

Les flere saker fra Nordlys her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken