Gå til sidens hovedinnhold

- Jenter for godtroende

Unge kvinner kommer på politistasjonen i Bergen for å få hjelp til å finne ut om de har blitt voldtatt, uten anelse om hva som har skjedd.

(iBergen.no) Mandag presenterte politimester Ragnar Auglend kriminalstatistikken for Hordaland politidistrikt for 2006, der særlig økningen i antall voldtektsanmeldelser var nedslående. 110 voldtekter ble anmeldt til politidistriktet i fjor, noe som er hele 26 prosent mer enn året før. Tallene gir en fordobling av slike anmeldelser i bergensområdet siden 2000.

- Unge kvinner må ikke være så godtroende når de treffer «kjekke» og «greie» menn på byen. Mange kvinner blir seksuelt utnyttet, men aner ikke hva som har skjedd, sier Auglend til Bergensavisen. Han karakteriserer de høye tallene som et trist kapittel.

Statistikken viser at de fleste av overgrepene er såkalte «nachspielvoldtekter», hvor gjerningsmannen og fornærmede har havnet beruset til sengs sammen. Bare ett av de 110 voldtekstanmeldelsene som kom inn til politidistriktet i fjor dreide seg om en overfallsvoldtekt. Tallene viser videre at hele 58 av de anmeldte voldtektene skjedde i Bergen sentrum.

På første nyttårsdag kom det allerede inn en ny anmeldelse. En 22 år gammel mann ble anmeldt for voldtekt etter at en kvinne frivillig hadde blitt med ham hjem etter fest.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka