Han er kjent for sin skarpe tunge og sarkastiske bemerkninger om alt fra bilmerker til kjendiser. «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson legger aldri noe mellom to stoler når han giver løs på noen, men denne ganger får den omstridte briten smake sin egen medisin av den britiske tabloidpressen.

Med overskriften «det er et reservehjul» - og sikter til 54-åringens mage - kliner avisen Daily Mail til med et stort bilde av programlederen i badebukse fra et opphold på den karibiske øya Barbados.

Avisen fortsetter artikkel med å omtale Clarkson som «like aerodynamisk som en bobil» - og legger til «som han kanskje hadde sagt selv».

Beskyldt for å være rasist

Den omstridte programlederen har ofte havnet i hardt vær for sine kommentarer både på og utenfor TV-skjermen.

Under et besøk i Australia i forbindelse med «Top Gears»-motorshow i 2013 omtalte han blant annet den tidligere britiske statsministeren Gordon Brown som «one eye Scottish idiot». Det gjorde at programlederen fikk munnkurv.

I selve bilprogrammet er listen over kontroversielle uttalelser altfor lang til å gjenta her, men Clarkson har tidligere skapt avisoverskrifter etter å ha spøkt om polakker, tyskere og andre verdenskrig. Mange vil sikkert også huske bruduljene da Clarkson under storstreiken i England i 2011 mente at streikerne burde bli slept ut på gata og henrettet foran familienene sine.

I begynnelsen av mai var det på ny tid for Clarkson-overskrifter da 54-åringen ble anklaget for å være rasist. Den britiske tabloidavisen The Mirror publiserte en tidligere upublisert video fra innspillingen av en biltest gjort av programleder i 2013.

I klippet sammenligner han i utgangspunktet to nær identiske biler, nemlig Toyota GT86 og Subaru BRZ. Siden bilene er så like, drar han frem den engelske «elle-melle»-reglen «eeny meeny miny moe».

Reglen finnes i svært mange varianter. Én av variantene anses som svært rasistisk, der «n»-ordet brukes i stedet for «tiger».

I det upubliserte klippet avisen hadde fått tak i kunne det høres ut som Clarkson brukte den rasistiske utgaven av reglen. Programlederen gikk selv ut og beklaget.

Populære karer

Jeremy Clarkson er programleder for bilprogrammet «Top Gear» sammen med James May og Richard Hammond. Programmet er et av verdens mest populære og skal ha rundt 350 millioner seere.

Programmet er inne i sin 21. sesong.