Jeremy Clarkson (55) hevder han sist uke ble bedt om å komme tilbake til Top Gear av en av TV-selskapets toppsjefer.

Clarkson sier han takket nei, ettersom noen i selskapet hadde sammenlignet han med den overgreps-dømte BBC-kjendisen Jimmy Savile. Tilbudet skal ha kommet bare dager før Chris Evans ble presentert som ny programleder.

LES her: BBC har funnet ny Top Gear-programleder

- Jeg hadde et møte med en av BBC-sjefene sist uke og de spurte om jeg ville komme tilbake til Top Gear. Men det var aldri noe alternativ, til tross for at en million mennesker har underskrevet oppropet «Få Clarkson tilbake» - noe som gjør meg svært ydmyk, sier han i et intervju med the Sun.

- For mye har skjedd. Etter at jeg ble sammenlignet med Jimmy Savile av noen i BBC og det ble klint utover avisforsidene, hvordan skulle jeg kunne gå tilbake?

Clarkson fikk sparken i mars etter å ha angrepet en av produsentene verbalt og fysisk.

LES mer: Jeremy Clarkson har fått sparken fra Top Gear

-Det hadde vært umulig å gjøre noe (i showet, red.anm) uten at det ble forstyrret, det hadde vært umulig å lage det showet jeg har lyst til. Jeg tror de forstår det, derfor ga de jobben til Evans.

BBC på sin side avviser at de har forsøkt å få Clarkson tilbake.

- Vi har ikke tilbydd ham en ny Top Gear-kontrakt, sier TV-selskapet i en kommentar, og sier de ønsker Clarkson lykke til fremover.

Og Evans går enda lenger i kritikken av sin (tidligere) venn Clarkson. Etter å ha lest intervjuet med sin forgjenger, kommenterte Evans slik på sitt radio-program The One Show:

- Vel, hvorvidt Clarkson ble tilbud sin gamle jobb eller ikke; uansett om det var utenfor eller inne i sitt eget hode han hørte stemmene, så sa han i alle tilfelle nei som svar til stemmene han hørte.

LES også: Top Gear-gjengens krav

Evans har siden gått ut og sagt han er på jakt etter medprogramledere. Clarksons to radarpar-kamerater, Richard Hammond og James May har sagt de ikke vil komme tilbake til Top Gear, på tross av BBCs forsøk på å beholde dem.

LES her: Richard Hammond trekker seg fra «Top Gear»
OG her: James May slutter i Top Gear