Britisk politi sier de skal undersøke episoden som førte til at den omstridte programlederen Jeremy Clarkson ble sparket fra BBC.

LES mer her: - Jeremy Clarkson slo til produsent i ansiktet

Beslutningen om ikke å forlenge kontrakten til 54-åringen fra Top Gear, verdens mest sette TV-program som anslås å ha 350 millioner seere verden over, ble kunngjort onsdag ettermiddag.

Clarkson ble suspendert 10. mars etter at han angivelig slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Nå har politiet i North Yorkshire bedt om å få tilgang til BBCs interne rapport om hendelsen, og sier at de vil ta affære «der det er nødvendig», ifølge Sky News.

LES også: Slik hylles «Top Gear»-programlederen
OG: Jeremy Clarkson har fått sparken fra Top Gear

– En tragedie

Clarkson har i etterkant av episoden snakket nedsettende om BBC-sjefene som suspenderte ham og blant annet omtalt dem som «de jævla drittsekkene».

– Det er sterkt beklagelig at jeg i dag måtte fortelle Jeremy Clarkson at BBC ikke kommer til å fornye kontrakten hans, sa BBC-sjef Tony Hall i en uttalelse.

Clarksons medprogramledere James May og Richard Hammond er skuffet over utfallet av saken.

– Det er en tragedie. Det som burde vært en liten hendelse, ble til noe stort, sa May.

– Jeg er skuffet over at æraen fikk slik en trist slutt. Vi er alle idioter på forskjellige måter, men vi har hatt en fantastisk tid sammen, skrev Hammond på Twitter.

LES mer: Her er Top Gear-fadesene som BBC har fått nok av

Skuffet Cameron

Statsminister David Cameron støttet Clarkson da saken først kom opp og uttalte at «det er et stort program, og han er et stort talent.»

Onsdag var tonen en litt annen da en talsmann uttalte seg på vegne av statsministeren.

– Aggressiv og krenkende oppførsel er ikke akseptabelt på arbeidsplassen. Hvis du gjør noe galt på jobben, kan det få konsekvenser, sa han.

Cameron har tidligere beskrevet programlederen som en venn, og de to har ofte truffet hverandre på den britiske landsbygda i helgene.

Ny programleder?

En internettkampanje for å få Clarkson tilbake på TV-skjermen har hittil resultert i over én million underskrifter, men BBC ga altså ikke etter for presset.

Ifølge avisen The Daily Telegraphs kilder planlegger BBC å videreføre Top Gear, som er vist i mer enn 200 land verden over. Nå jobbes det angivelig med å finne en erstatter for Clarkson.

Den heteste kandidaten er angivelig bilgale Chris Evans, som i dag har sitt eget show på Radio 2.

48 år gamle Evans eier en av de mest verdifulle bilsamlingene i England og har blant annet en Ferrari 250 GTO fra 1963 i garasjen. Den betalte han i sin tid 140 millioner kroner for