Top Gears 21. sesong er for lengst i gang i England, og heller ikke denne sesongen skjer dette helt uten litt oppstyr.

Jeremy Clarkson tok i forrige ukes episode en nærmere titt på den danske superbilen Zenvo ST1, som har en relativt sprek V8-motor under panseret som yter 1104 hestekrefter.

Skeptisk gjeng

Top Gear har ikke historie for å være nådige mot ukjente superbilprodusenter. De har tidligere hengt ut blant annet Koenigsegg, TVR, Noble og ikke minst Caparo. For sistnevnte bygget de hele testen opp rundt det faktum at de mente den var upålitelig og farlig. Bedre går det ikke for ST1.

Utover at de i innslaget for den danske superbilen mener at det ville være merkelig å kjøpe denne bilen når det finnes så mange gode alternativer fra andre produsenter, får bilen virkelig gjennomgå for påliteligheten. I løpet av testingen måtte bilen sendes tilbake til Danmark for reparasjoner, og da den kom tilbake begynte den å brenne.

Når det kom til kjøreegenskaper, ble den omtalt som i praksis ukjørlig.

Til slutt sendte de den rundt testbanen, under kanskje de dårligste forholdene de noen gang har testet en bil på noen gang, noe som ikke overraskende endte med en elendig rundetid - slått av en Ford Focus ST.

Slår tilbake

En opptreden på Top Gear kan være noe av det beste en bilprodusent kan oppnå, men slakt av denne typen blir det stikk motsatte for en liten bilprodusent.

Selskapet har sendt ut en pressemelding der de begynner med på påpeke at Top Gear-magasinet for noen år tilbake omtalte bilen som Stigs favoritt, og fortsetter med å hamre løs på Top Gears bruk av bilen.

- Ved første besøk røk clutchen etter en time med ekstrem drifting fra Top Gears sjåfører. På andre besøk, tok en ødelagt intercoolervifte fyr etter mer enn en times høyhastighetstesting og 50 liter drivstoff konsumert. Kilden til brannen er blitt sporet tilbake til en defekt vifte levert av en anerkjent bildelprodusent, skriver selskapet.

De mener samtidig at Top Gear ikke fikk frem bilens utrolige ytelser.

- Bilen nådde uoffisielt 304 km/t, som er den høyeste hastigheten på Top Gears bane i nyere tid. Dette kom ikke frem i programmet. Folk fikk heller ikke se at Top Gear nådde 0-100 på 2,69 sekunder på lett fuktig underlag.

Ekstreme værforhold

- I stedet viste Top Gear rundetiden The Stig satt på en dag da en ble advart mot bilkjøring i store deler av Storbritannia på grunn av lave temperaturer og ekstremt regnvær. Værforholdene og mengden vann på banen gjorde grepet på bilens 345/30/XR20-dekk svært dårlig, noe som resulterte i en rundetid som ikke reflekterer bilens potensial, skriver selskapet.

De har også irritert seg over at Top Gear meldte at startprisen var 140.000 pund høyere enn realitet.

- Zenvo Automotive ser frem til å gjennomføre en mer realistisk rundetid med en tørr bane, melder selskapet.

Innslaget kan du se under.