Gå til sidens hovedinnhold

Han får æren for «Big Bang»-suksessen

Derfor tente Jim Parsons på rollen som Sheldon Cooper.

(SIDE2): Etter å ha lest manuskriptet til «The Big bang Theory» var ikke Jim Parsons i tvil. Rollen som Sheldon Cooper ville passe han perfekt, men av helt andre grunner enn man kanskje skulle tro.

Det var nemlig dialogen og måten Sheldon Cooper snakker på som gjorde at Parsons følte seg kallet til å spille det nerdete geniet, strippet for sosiale antenner. Bruken av ord og sammensetningen av dem for å skape struktur og en spesiell rytme i samtalen tente han.

- Og rytmen gikk inn på meg. Det var en mulighet til å danse seg gjennom den dialogen, og på mange måter er det fortsatt slik, skal Parsons ha uttalt i følge Wikipedia.

Se flere bilder av Parsons i bildekarusellen nederst i saken!

Troverdig karakter
Skaperne av serien tente på sin side såpass mye på Parsons at de nærmest sporenstreks ansatte den 1, 86 centimeter høye skuespilleren og det har de nok ikke andret på med tanke på hvor godt Parson fungere i rollen som Sheldon.

Men det er ikke bare måten Parsons snakker på som gjør rollekarakteren så troverdig, for også måten han ter seg på blir lagt merke til. Dette gjelder alt fra håndbevegelser, gange samt hvordan han skakker på hodet og de små ticsene som gjør at man tror på karakteren han spiller.

Få likheter
Til tross for at både Parsons og hans rollefigur vokst opp i Texas stopper likhetene mellom de to der. Parsons har i motsetning til nerden Sheldon studert skuespill, og har vært med i utallige oppsetninger både på og utenfor skjermen. Han avsluttet studiene i 2011 og flyttet da til New York.

Nå bor han i Los Angeles, hvor «The Big Bang Theory» spilles inn sammen med sin partner. Det var i 2012 at skuespilleren fortalte til The New York Times at han var homofil, og han skal visstnok ha hatt samme partner i over ti år.

Sheldon og Amy har sex
I serien er Parsons rollefigur kjæreste med en jente. I den sjette sesongen av serien har det vært mye fokus på Sheldons forhold til Amy Farrah Fowler, spilt av Myiam Bialik (36). Forventninger om hvorvidt de to ville ha sex i serien engasjerte den amerikanske fansen, som på sett og vis fikk det de hadde håpet på.

Under en spillkveld hjemme hos Sheldon og Leonard Hofstadter (John Galecki) blir det foreslått at Sheldon og Amy burde ha sex i rollespillet, da sjansene for at de to vil ha sex i nærmeste fremtid i det virkelige liv, er liten. I en scene i serien kan man se kjæresteparet gå inn på rommet til Sheldon hvor de har rollespillsex i ensomhet.

Kanskje ikke et spesielt spennende TV-øyeblikk, men scenen fikk god respons blant såkalte medievitere.

- Dette beviste det faktum at Amy og Sheldons sexliv er like personlig og gyldig som det til de andre parene, uten at de ble tvunget til å gjøre rollespillsexen til verken en veldig seriøs eller veldig komisk aktivitet, skriver TV.com.

Selv mener Parsons at han og Amy på mange måter har en svært sunn reaksjon.

- Det er morsomt at to karakterer, som har en så merkelig måte å snakke med resten av verden på, faktisk kommuniserer utrolig mye i sitt forhold. Spesielt denne sesongen har det vært så mange episoder hvor de har jobbet seg gjennom ting og faktisk kommet til en løsning, skal Parsons ha uttal, til LA Times tidligere i år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får æren
For sin innsats i serien har Parsons høstet mange priser og nominasjoner. Han har blant annet tatt med seg to Emmy-priser og en Golden Globe hjem, og han kan også briefe med Television Critics Association for sin enestående prestasjon i en komedie.

Så bra har Parsons spilt sin rolle at mange mener han er grunnen til at serien har blitt så enormt populær. Så populær er Parsons karkater at det nå er blitt laget en Sheldon Cooper Comic-con dukke. Actionfiguren er iført en vintage Batman t-skjorte og brune bukser, og skal ifølge USA Today koste i overkant av 150 kroner .

Det er grunn til å tro at dukken vil selge godt og kanskje vil også Parson få noen prosenter av salget, til tross for at han tjener gode penger på serien allerede. Med over 20 millioner seere er TV-programmet et av de mest populære i USA for øyeblikket, og Parsons får i likhet med kollegene John Galecki og Kaley Cuoco over 2 millioner kroner for hver episode de spiller inn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seks sesonger
«The Big bang Theory» hadde premiere i USA den 24. september 2007. Så langt er seks sesonger av serien blitt spilt inn. Opptakene til sesong syv vil begynne i august i år.

Serien er laget av Chuck Lorre, som også har laget seriene «Dharma & Greg», «Two and a Half Men» samt jobbet på «Roseanne». Hans partner på showet er Bill Prady, som har jobbet på show som «Star Trek: Voyager» og «The Gilmore Girls».

I serien får man et innblikk i livet til de fire nerdene Leonard Hofstadter (John Mark Galecki), Dr Sheldon Cooper (James Joseph Parsons), Howard Wolowitz (Simom Maxwell Helberg) og Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar).

Her hjemme er det TVNorge som har sikret seg rettigheten til å sende «The Big Bang Theory».

SE FLERE BILDER AV JIM PARSONS HER:

5573

Kommentarer til denne saken