Gå til sidens hovedinnhold

Her tabber «Big Bang»-stjerna seg ut

- Dette er den type video en ungdomsskoleelev sender til en jente som akkurat har dumpet han, skriver amerikansk avis.

(SIDE2): For sin innsats i «The Big Bang Theory» har Jim Parsons høstet mange priser og nominasjoner.

Han har blant annet tatt med seg to Emmy-priser og en Golden Globe hjem, og han kan også briefe med en pris fra Television Critics Association for sin enestående prestasjon i en komedie.

Så bra har 40-åringen tolket karakteren Sheldon Cooper at mange mener han er grunnen til at serien har blitt så enormt populær, og han blir nærmest forgudet i nerdemiljøet.

- Jeg er overrasket
I det virkelige liv derimot virker det ikke som om Parsons er en like festlig karakter. Det mener i alle fall USA Today.

Etter at Parsons sendte en video til sjefen i Housten Rockets med en appell til basketballspilleren Dwight Howard i et håp om å få idrettsstjernen til å signere med Houston-laget har Parsons fått kritikk. Det 90 sekunder lange klippet er alt annet enn en morsom affære, og USA Today har ikke kunnet dy seg fra å kommentere hvor latterlig de synes filmen, og påfunnet, er.

- Dette er den typen video en ungdomsskoleelev sender til en jente som akkurat har dumpet han. Jeg er overrasket over at Parsons ikke plukket opp en akustisk gitar midt i for å spille en sang han «skrev for å beskrive mine følelser», skriver den amerikanske avisen.

SE KLIPPET HER:(Artikkelen fortsetter under filmen)

HTML EMBED

Troverdig karakter
Avisen understreker imidlertid at de gjør narr av Parsons, men at de synes hans prestasjon som skuespiller er god. Det var også noe skaperen av «The Big Bang Theory» synes etter å ha sett Parsons prøvespille for rollen som Sheldon Cooper.

Det var nemlig dialogen og måten Sheldon Cooper snakker på som gjorde at Parsons følte seg kallet til å spille det nerdete geniet, strippet for sosiale antenner. Bruken av ord og sammensetningen av dem for å skape struktur og en spesiell rytme i samtalen tente han og Parsons prestasjoner tente skaperne av serien.

Det er ikke bare måten Parsons snakker på som gjør rollekarakteren så troverdig, for også måten han ter seg på blir lagt merke til. Dette gjelder alt fra håndbevegelser, gange samt hvordan han skakker på hodet og de små triksene som gjør at man tror på karakteren han spiller.

Få likheter
Til tross for at både Parsons og hans rollefigur vokst opp i Texas stopper likhetene mellom de to der.

Parsons har i motsetning til nerden Sheldon studert skuespill, og har vært med i utallige oppsetninger både på og utenfor skjermen. Han avsluttet studiene i 2011 og flyttet da til New York.

Nå bor han i Los Angeles, hvor «The Big Bang Theory» spilles inn sammen med sin partner. Det var i 2012 at skuespilleren fortalte til The New York Times at han var homofil, og han skal visstnok ha hatt samme partner i over ti år.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken