Gå til sidens hovedinnhold

- Hendrix drept av manageren

Eks-roadie med ny teori rundt gitargudens dødsfall.

(SIDE2): Jimi Hendrix er av mange regnet for å være tidenes aller største rockegitarist, og hans død i 1970 - bare 27 år gammel - er en av musikkhistoriens verste tragedier.

James «Tappy» Wright er en av Hendrix' gamle roadies, og i sin nye bok lanserer han en ny teori rundt gitargudens mystiske dødsfall.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Drept av manageren?
Jimi druknet som kjent i sitt eget oppkast, men de eksakte detaljene rundt hendelsen har aldri sett dagens lys. Wright hevder derimot at rockestjernens manager Michael Jeffrey skal i 1971 ha tilstått å ha drept Hendrix.

Motivet skal visstnok ha vært at Jimi var på utkikk etter en ny manager når deres daværende kontrakt ville utløpt i desember 1970. Ifølge Wright dro Jeffrey til hotellet Jimi bodde på og «stappet ham full av piller og vin».

- Jeg måtte gjøre det
Boka, som har fått tittelen «Rock Roadie», omhandler også Wrights møter med andre storheter som Tina Turner og Elvis Presley. Men den nifse samtalen med Hendrix' manager virker likevel å være det som sitter igjen aller sterkest fra 60-tallets glade dager.

- Jeg hører fortsatt for meg samtalen. Mannen jeg hadde kjent så lenge ble blek i ansiktet og holdt hardt rundt glasset i raseri. Han sa: «Jeg måtte gjøre det. Jimi var verdt mye mer for meg død enn levende. Den jævelen skulle forlate meg. Hvis jeg hadde mistet ham, ville jeg hatt ingenting igjen», minnes Wright.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken