Gå til sidens hovedinnhold

Jobbene nordmenn ikke vil ha

Nordmenn skyr lavstatus-yrker. De vil bare ha kremjobbene.

Norske bedrifter skriker etter arbeidskraft, men velutdannede nordmenn er kresne og vil ha jobber som står i forhold til utdannelse og ambisjoner, skriver Aftenposten. Her er jobbene de ikke vil ha.

NA24 - din næringslivsavis

Taxisjåfør
- 96 prosent av dem som går på kurs for å bli taxisjåfør er ikke vestlige statsborgere, sier Wiggo Korsnes, leder i Norges Taxiforbund, til avisen. Tallet gjelder for Oslo og Akershus. Han forteller at somaliere, pakistanere og østeuropeere erstatter etniske nordmenn. Kvinnene har også rømt yrket.

«Kassadame»
Kommunikasjonsansvarlig Terje Gudbrandsen i ICA Norge sier at innvandrerandelen i Rimi-butikkene ikke er høyere enn det befolkningssammensetningen skulle tilsi. Yrket er i ferd med å fases fullstendig ut som fulltidsyrke.

Vaskehjelp
Selv om stillingstittelen har blitt oppgradert fra vaskehjelp til renholdsassistent, ansettes omtrent ikke etniske nordmenn i Oslo på renhold.

- Slik er det også i andre større byer, sier konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS.

Avisbud
- Det er nå folk fra 98 forskjellige nasjoner som går med Aftenposten. Opp mot 70 prosent av budene har ikke etnisk norsk opprinnelse, sier administrerende direktør Arild Løkken i Aftenposten Distribusjon.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå