Gå til sidens hovedinnhold

- Ble rasende når alle trodde jeg gikk på steroider

Side2 snakket med Jodie Marsh om kropp, bodybuilding og fordommer.

(SIDE2): TV-personligheten Jodie Marsh (34) er aktuell med en ny dokumentarserie som skal vises på TLC Norge.

I denne serien skal hun blant annet se på bruk av doping i fitnessmiljøene.

Jodie er en av Storbritannias største og mest kjente glamourmodeller, og mange kjenner brunetten igjen fra MTV-showet «Totally Jodie Marsh» og den britiske kjendisversjonen av «Big Brother».

Hun er nå en av Storbritannias mest omtalte personer.

I disse dager er hun mest opptatt av bodybuilding og fitness, og har med andre ord selv kjent på kroppen hva bodybuilding kan gjøre med deg.

Ble møtt av tilbud om stereoider
Marsh deltok i sin første konkurranse i 2011, men hadde begynt å trene seriøst tre år før det.

- Jeg ble tilbudt steroider da jeg først bestemte meg for å begynne å konkurrere. En svær fyr kom bort til meg og sa at om jeg bare tok litt steroider hver dag, så ville det gjøre kroppen fastere, og musklene større. Men jeg tenkte bare; «aldri i verden». Heldigvis hadde jeg sett allerede hvilke bivirkninger steroider kan ha på kvinner. Blant annet er det mange som får store kviser i ansiktet og på ryggen, og for meg som er en offentlig person, så var det uaktuelt, sier hun til Side2.

Hun har til nå deltatt i fem konkurranser og forteller at hun ser folk som går på steroider overalt og hele tiden.

- Det er bare så åpenbart at mange ikke har naturlige muskler. Når vi konkurrerer, og jeg ser jenter som er dobbelt så store som meg, så bare vet jeg det. Jeg er i mitt livs beste form, og jeg vet hvilke muskler jeg har klart å bygge naturlig. Nå kan jeg lett peke ut de som driver med det, sier hun.

Mener mange er for uvitende
En viktig grunn til at glamourmodellen ønsket å bidra i denne serien er for å utdanne mennesker om steroider, og ikke minst å motbevise påstander mot hennes egen kropp.

- Etter at jeg begynte meg bodybuilding var det mange som anklaget meg for å bruke steroider. Spesielt de som bare ser meg på bilder, og ikke i virkeligheten. I virkeligheten er jeg jo ganske liten. Blant annet sa en kjendiskvinne i Storbritannia på TV at jeg aldri kunne ha sett ut som jeg gjør, uten å ha gått på steroider. Jeg ble utrolig lei av disse beskyldnignene, og følte at her måtte det kunnskap til. Jeg føler mange trenger mer informasjon om alt fra ernæring, stereoider, trening og vektløftning, sier hun.

Selv bruker hun produkter fra sin egen linje av naturlige kosttilskudd som hun fikk utviklet etter at hun vant en konkurranse i USA i 2012.

Det var da hun hanket inn sin første internasjonale gullmedalje med å gå til topps i Natural Bodybuilding Federation (INBF) Natural North American Bodybuilding Championships.

- Alle mine produkter er helt naturlige. Det er i bunn og grunn bare proteinpulver og en «fat burner» som gir deg energi under treningen og som hjelper deg med å forbrenne overflødig fett før konkurransen, sier hun.

- Jeg utviklet dem for å vite akkurat hva jeg fikk i meg, og at jeg får akkurat det jeg behøver når jeg behøver det. I tillegg så slipper jeg nå å betale for det, sier hun og ler.

Her kan du se Jodie konkurrere:

HTML EMBED

- Jenter blir ikke «store»
34-åringen tror mange misforstår dette med vektløfting.

- Spesielt er det mange som tror at hvis du løfter vekter, så blir du stor og muskuløs. Men slik er det ikke. Du blir stram og slank, sier hun.

De siste årene har fitness blitt mer og mer populært, og dette har ført med seg kontroverser.

- Hvorfor tror du dette med bodybuilding har blitt så kontroversielt?

- Det er et ordtak som går slik «first they ridicule you, then they fight you, and then they ask; how did you do it?». Og at det er slik kan jeg skrive under på. Først ble jeg latterliggjort så det suste. De mente jeg så latterlig ut, og at jeg så ut som en mann. Mange kunne ikke skjønne hvorfor jeg var så brun, og hvorfor musklene mine var så store, sier hun.

- Men etter hvert så de meg utenfor konkurransen, og de skjønte at man være så mørk når man konkurrerer - og at kroppen min egentlig bare ser ganske fantastisk ut.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Hun opplever at mange nå ønsker seg samme kropp som henne.

- De har skjønt at det er sexy med flat mage og en stram kropp. Nå får jeg heller spørsmål om hvordan de kan se ut som meg. Og slik er det med alt. Det man ikke skjønner er man redd for. Og når man ikke er redd for det lenger, så vil man gjøre det, det er bare i den menneskelige naturen, sier hun.

Dette programmet har fått navnet Jodie Marsh On... Stereoids, og har premiere på TLC Norge i høst.

Se trailer her:

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken