Amerikanske tabloidaviser leverer regelmessig nyheter om president Joe Bidens stadige «blemmer» og «tabber».

Tabbene blir gjerne knyttet til presidentens høye alder, og koblet opp mot hans mentale tilstand.

Les også: Sjekk Bidens tabbe-liste

Denne uken ble pressetalskvinne Karine Jean-Pierre i Det hvite hus konfrontert av CNN nettopp på presidentens mentale og fysiske utholdenhet.

- Tror du presidenten har fysisk og mental utholdenhet til å fortsette selv etter 2024? spurte CNN-reporter Don Lemon.

- Don, stiller du meg det spørsmålet? Å herregud. Han er USAs president. Selv ikke jeg klarer å holde følge med ham. Dette er ikke et spørsmål vi engang bør stille. Han kom nettopp tilbake fra New Mexico og han kom tilbake fra California, svarer Jean-Pierre lattermildt.

- Bare se på arbeidsinnsatsen han legger ned. Og bare se på hvordan han leverer til det amerikanske folket, sier hun.

Les også: Ny Biden-blemme: - Han vet ikke om han kommer eller går

Kritiske til Biden-gjenvalg

Jean-Pierre avfeide også kritikken som nylig ble fremmet i en artikkel i The New York Times. I artikkelen var det flere prominente demokratiske politikere som satte spørsmålstegn ved presidentens mentale kapasitet og hvorvidt han var rett person til å lede partiet inn i presidentvalget i 2024.

Flere titalls demokrater som ble intervjuet av avisen, fryktet at det kunne være skadelidende for partiet dersom Biden stiller til gjenvalg i 2024.

Steve Simeonidis, som er medlem av Demokratenes nasjonale komité (DNC), uttalte at han var generelt pessimistisk og ville at noen andre skulle overta stafettpinnen i 2024.

- Det å si at landet vårt er på rett spor, ville åpenbart vært et avvik fra virkeligheten, sier han til The New York Times.

- Biden burde kunngjøre at han ikke stiller til gjenvalg i 2024 rett etter mellomvalget, sier han.

Shelia Huggins, som også er medlem av DNC, var enda mer kritisk til Biden.

- Demokratene trenger et friskt og modig lederskap i presidentvalget i 2024, sier Huggins til samme avis.

- Og det kan ikke være Biden, sier Huggins.

Biden står overfor en uendelig land rekke med utfordringer på hjemmebane, som for eksempel rekordhøy inflasjon og økende bensinpriser.

Les også: Tverrpolitisk enighet om våpenlovforslag i USA: – Et babyskritt

- Ville vært et enormt problem

David Axelrod var sjefstrategen til Barack Obama. Han sier at Biden har gjort en god jobb gitt de enorme utfordringene presidenten har stått overfor. Men Axelrod påpeker at Bidens høye alder vil kunne spille en avgjørende faktor for hvor mange stemmer de klarer å sanke inn i 2024.

- Presidentskapet er en uhyrlig belastende jobb, og realiteten er at han ville vært nærmere 90 enn 80 år mot slutten av sin andre presidentperiode. Og det ville vært et enormt problem, sier han.

Mange av de andre demokratene som ble intervjuet av storavisen, ville forbli anonyme.

Biden var den eldste personen som noensinne er blitt tatt i ed som USAs president da han ble innsatt den 20. januar 2021. Den gang var han 78 år gammel.