(SIDE2:) En av Norges ekspertbutikker for løpesko, joggesko og trening har testet årets joggesko.

Det er Löplabbet som gir sin dom over hvilke sko du bør bruke på trening i år.

Her er kategoriene, de nominerte samt vinnerne:

Beste Allrounder:

New Balance 1064

Mizuno Wave Rider 13

Saucony Progrid Jazz 13

- Her stemte alle på New Balance 1064 som har vist seg å være et meget safe kjøp for den som trenger godt med støtdemping, god løpsfølelse i en nøytral allroundsko.Meget godt dempet i forfot, god passform og et solid overlær gjør dette til en sko som passer svært mange, mener Löplabbet.

Skogens Konge :

Inov-8 Talon 212

Inov-8 Rocklite 312 GTX

Adidas Adizero XT

- Skal du ha en sko som skal fungerer optimalt i skogen er Inov-8 talon 212 det riktige valget. Ekstremt godt grep er det som er aller best med skoen. At den i tillegg har et overlær som egner seg meget godt til rufsete terreng, har lav vekt, lav såleprofil og meget god løpsfølelse gjør dette til et førstevalg når man stikker til skogs.

Årests Raskeste :

Nike Lunar Racer+ 2

Asics Hyperspeed 4

Adidas Adizero Adios

- Også er var det klart hvem alle ønsket seg på beinet når man skal løpe fra røkla. Med bare 187 gram er dette den letteste av konkurranseskoene på markedet som samtidig har så god støtdemping at man kan anbefale den til en maratonløper. At den også er relativ stabil gjør den enda mer attraktiv blant sko i denne vektklassen.

Beste Nyhet våren 2010:

Adidas Adizero Aegis

Nike LunarSwift

Asics Speedstar 4

- Aegis er en lett, men samtidig stabil sko. Med 273 gram er dette et gnistrende valg som konkurransesko for mosjonisten, super intervallsko for supermosjonisten og en god mengde sko for den aktive. Fantastisk løpsfølelse kombinert med god slitestyrke og bra stabilitet gjør dette til en vinner på både asfalt, grus og også på skogsstier.