Gå til sidens hovedinnhold

- Nakenløping er den nye trenden

- De mener klær hemmer oss og dekker over ting som vi bør fokuserer på når vi trener, sier Johanna Grønneberg Mesa.

KARL JOHAN/(Side2): Hollywood-trendene er mange, spesielt innen trening. For tiden er både karaoke-yoga og-spinning i vinden, men det som kanskje vekker størst oppsikt er trening uten, eller svært lite, klær.

- I Hollywood er nakenløping den nye trenden, sier Johanna Grønneberg Mesa (33), til Side2.

Johanna, kjent fra blant annet TLC-serien, «Johanna: Prosjekt baby, har som Personlig Trener (PT) pisket flere kjendiser i form, og hun holder seg kontinuerlig oppdatert på treningstrendene i kontinentet over dammen.

- Første gang jeg så det i Los Angeles tenkte jeg; Nå har det gått for langt. Men etterhvert, fordi det er LA, tenkte jeg; Det her ser jo fint ut, ler Johanna.

- Greia med Hollywood
Hun forteller videre at tankegangen bak denne formen for treningen er at man skal ha fokus på kropp, og være stolt av den kroppen man har.

- De mener klær hemmer oss og dekker over ting som vi bør fokuserer på når vi trener. Så hvis jeg for eksempel skal løfte en vekt, så skal jeg se bicepsmuskelen min arbeide, tar jeg en mageøvelse så skal jeg se at musklene beveger seg og ønsker jeg å gå ned i vekt, og løper på tredemølla, så skal jeg se at fettet disse, forklarer Johanna.

- Da jeg besøkte ett senter, midt i Hollywood, som er laget spesielt for dette, så var det første synet som møtte meg en dame som løp på tredemølla i en g-streng og trekantoverdel, forteller Johanna, og rister oppgitt på hodet.

- Jeg skulle hatt mange millioner for å ha løpt i full sprint, nesten naken, med den kroppen her. Men hun gjorde det og det er nettopp det som er greia med Hollywood; Det finnes folk der med kropper som gjør at man faktisk kan løpe i full sprint, så å si, naken.

Hun er tvilsom til om en slik trend hadde slått an i Norge.

- Her i Norge så er det kaldt, så vi kan ikke holde på sånt. Og til tross for at jeg tenkte at; Nå har Hollywood dratt den for langt, så er det mer forståelig at de gjør det der enn om noen hadde gjort det her.

- Kan ikke dette skape et usunt kroppspress?

- Et ekstremt usunt og fælt kroppspress, svarer Johanna, umiddelbart.

- Før, i Hollywood, så hadde alle på seg sminke og var fin på håret når de gikk og trente. Nå er det et kjempepress. Snakk om utfordringene med å komme i bikiniform om du klokken sju skal være naken, så å si, foran en haug med folk, fortviler den personlige treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Litt for mye «trim for eldre» i Norge
Til tross for at mange av treningstrendene i Hollywood er i overkant spesielle, selv for noen som Johanna, er det noe hun savner fra showbizbyen.

- Jeg savner at vi trener litt hardere. Jeg synes at det er litt for mye «trim for eldre» i Norge, sier Johanna, som spesielt ser dette når hun reiser rundt på ulike senter og lærer opp norske, personlige trenere.

- Vi må bli tøffere. Vi i Norge leter jo generelt etter å bli i bedre form, og det er en veldig fin tankegang, og slik det burde være. I Hollywood vil de ha høyere rumpe innen torsdag og flater mage innen fredag og det er en usunn tankegang. Men samtidig så setter de seg høyere mål og jobber hardere, kanskje fordi gulroten er større og fordi de viser fram magen sin litt mer enn i Norge. Men vi trenger å jobbe hardere i Norge.

- Er norske PT-er flinke nok?

- Jeg synes de er gode nok for markedet slik det er, men jeg synes ikke de er gode nok når det gjelder å ta inn over seg nye treningsformer, svarer Johanna, som savner større fokus på sertifisering og kontinuerlig kunnskapstilegning innen bransjen.

- Du kan ikke sitte som PT i Norge og tenke at nå vet jeg bedre enn deg resten av livet. Du må videreutvikle deg samtidig som treningsformene videreutvikler seg. Du bør kunne det nyeste av det nyeste om du er PT, synes jeg.

Hun legger heller ikke skjul på hva en PTs viktigste oppgave er.

- Motivere - og det må du være god på. Hvis jeg møter på en PT som ikke er motiverende så blir jeg ordentlig sinna, for det er det som er jobben deres.

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?

Kommentarer til denne saken