Gå til sidens hovedinnhold

Fredriksen saksøker kollega

Aksepterer ikke budet på aksjene i BW Gas.

John Fredriksen liker dårlig måten Helmut Sohmen behandler medaksjonærerene i BW Gas.

Fredriksen mener Sohmen ikke er villig til å betale tilstrekkelig for aksjene i gassrederiet og at han skal ha senket verdiene i rederiet ved å overføre skip til høye priser fra sine egne private selskaper til rederiet, mens det var børsnotert, skriver Dagens Næringsliv.

Golar LNG, John Fredriksens gassrederi aksepterer ikke et innløsningstilbud fra Sohmen-familiens selskap på 21 kroner per aksje. Det er bare to aksjonærer BW Gas. Helmut Sohmen og John Fredriksen. I dag møtes de i retten på Bermuda.

- Denne saken er veldig spesiell. Sohmen sørget for å vanne ut verdiene i BW Gas kraftig gjennom kapitalutvidelse som skjedde da familien byttet skip med aksjer. I tillegg argumenterer Sohmen for at det må gjøres fratrekk for skattegjeld ved beregning av verdiene. Men mesteparten av skatten er jo blitt ettergitt gjennom rederiskatten i Høyesterett, sier Tor Olav Trøim, John Fredriksens nærmeste medarbeider, til Dagens Næringsliv.

Fredriksen mener at den verdijusterte egenkapitalen i BW Gas priser selskaet til mellom 50 og 60 kroner per aksje. Fredriksens private selskap Geveran Trading kan komme til å kreve opptil 700 millioner kroner.

Møter ikke personlig
Hverken Helmut Sohmen eller Fredriksen møter personlig.

Andreas Sohmen-Pao, administrerende direktør i BW Gas møter for å vitne i retten på Sohmen familiens side, mens Tor Olav Trøim, Bjørn Giæver, som tidligere var ansatt hos Fredriksen i London, er blant vitnene fra Golars side. Også lederen for Fredriksens kontor på Bermuda, Georgina Sousa, skal vitne.

Les flere saker på NA24

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken