Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg elsker Hitler

Motehuset Dior gjorde kort prosess etter Gallianos jødehets.

(SIDE2): 50 år gamle John Galliano har vært motehuset Christian Diors sjefsdesigner i 15 år - tirsdag fikk han sparken. Det opplyser ledelsen i motehuset i en pressemelding.

Årsaken er at det de siste dagene har kommet fram flere tilfeller der Galliano har kommet med antisemittiske uttalelser.

- Elsker Hitler
Galliano ble arrestert for drapstrusler og for å ha kommet med antisemittiske uttalelser på en fortauskafé i Paris fredag, og ble dagen etter suspendert fra sin stilling. I en pressemelding da, skrev motehuset at de har «nulltoleranse mot antisemittistisk eller rasistisk oppførsel».

Mandag publiserte The Sun en video fra samme kafé (se videoen nederst i denne saken), der Galliano igjen kommer med jødehets mot de ved nabobordet.

- Jeg elsker Hitler, sier 50-åringen, før han fortsetter, henvendt til to jenter som ifølge avisen skal være italiensk og fransk.

- Folk som dere skulle vært døde. Deres mødre og forfedre skulle alle vært gasset i hjel, sier en beruset designer.

Sjokkert
Saken har også fått andre enn Diors-toppledelse til å snu tvert. Oscar-vinner Natalie Portman sendte i dag ut en pressemelding der hun tar avstand fra Gallianos uttalelser. Portman er ansiktet utad for Diors parfyme Miss Dior Cherie.

- Jeg er dypt sjokkert og kvalm over videoen med John Gallianos kommentarer som kom ut i dag. Jeg vil ikke bli assosiert med han på noen som helst måte.

Galliano selv benekter anklagene, og har varslet søksmål mot paret som anmelde han fredag.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken