Gå til sidens hovedinnhold

Johnsen ferdig i Vamp?

Kontrakten gikk ut ved nyttår. – Har ikke hørt fra dem siden siste konserten, sier vokalisten.

(iBergen.no) : Det var på et nettmøte hos Haugesunds Avis i dag at Øyvind Staveland og Carl Øyvind Apeland fikk spørsmål om Vidar Johnsens fremtid i bandet. Bakgrunnen for spørsmålet var rykter om at Johnsen ikke lenger er under kontrakt med det kritikerroste bandet. Vokalisten skal også gi ut plate og dra på turné som soloartist neste år.

Staveland og Apeland unngikk å svare direkte på spørsmålet, men bekreftet med sitt svar at det ikke er gitt i hvilken form Vamp vil gjenoppstå etter pausen bandet nå har bevilget seg.

– Vidar har bestemt seg for å spille inn soloplate og opptre som soloartist foreløpig. Vi andre forsøker å lage nye sanger for Vamp. (¿) Så får vi se etter hvert når og hvordan vi kommer tilbake. (¿) Vi har gitt ut seks plater med Jan Toft, en plate med mange artister og tre med Vidar. Fortsettelsen blir spennende, skriver Staveland og Apeland.

Taust fra bandkompisene
Vidar Johnsen bekrefter overfor iBergen.no at hans arbeidsavtale med Vamp er gått ut.

– Min kontrakt gikk ut 30. desember. Jeg har ikke hørt en lyd fra dem siden siste konserten i Oslo Spektrum 25. november, så jeg er i øyeblikket arbeidsledig i forhold til Vamp, sier Johnsen.

Bassist Carl Øyvind Apeland bekrefter at Johnsens kontrakt er gått ut, men han avviser at det ligger noen dramatikk bak det.

– Vidar har vært assosiert medlem av bandet siden Jan Toft sluttet i 1998. Siden den gang har Vamp i realiteten vært en trio, bestående av Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og meg selv. Men Vidar har jo vært frontfiguren vår, og har gjort en kjempejobb. Han har i høyeste grad vært med på å løfte bandet, sier Apeland til iBergen.no.

- Ingen grunn til spekulasjon
Han presiserer at bandet i lang tid har planlagt å ta pause i 2007, hvor bandmedlemmene jobber hver for seg og med det de selv vil.

– Ingenting er klart omkring den kommende platen, sier Apeland.

– Er Jan Toft på vei inn igjen i Vamp?

– Det er ingen grunn til å spekulere i noe som helst ennå, sier Apeland.

Vamp turnerte i høst sammen med Kringkastingsorkesteret, og har hatt stor suksess med platen og dvd-en «I Full Symfoni». Johnsen tok formelt over for Jan Toft i 2002, og var vokalist på platene «Månemannen» og «Siste Stikk».

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler