I fjor var Alexander Kristoff (nå BMC Racing Team) meget sterk på flere etapper og vant den grønne trøyen i det franske etapperittet, men i år er ambisjonene skrudd litt ned.

- Vi avventer litt. Vegard Breen er blitt syk, og Svein Erik Vold har revet opp en gammel skade, men de starter begge to. Vi tar etappe for etappe, og tenker ikke sammenlagtplassering fra første etappe, forteller sportsdirektør Gino van Oudenhove til procycling.no.

- Er for eksempel en grønn trøye innenfor rekkevidde?

- Det er litt annerledes ritt vi sykler, enn for eksempel Tour de France. Her teller hver etappe, og de som er langt fremme på hver etappe er med i kampen om trøyene, legger sportsdirektøren til.

Procycling.no følger nasjonal sykling:

Les også: En mann nok for Joker

Les også: Ingen norske på pallen

Det norske kontinentallaget befinner seg på øyen Jersey (Storbritannia), like utenfor Bretagne-området (Frankrike). En åpningsetappe i tillegg til en kort tempoetappe åpner rittet søndag og mandag på Jersey, før rytterne drar over til fastlandet for nye utfordringer.

- For oss er det en fordel at tempoetappen kommer tidlig. Det betyr kontrollert kjøring og en sterk rytter i ledertrøyen, fortsetter belgieren.

Tidligere har vinden vært en utfordring, spesielt i Tour de Normandie, for Joker Bianchi-laget som jakter deres første seier (UCI-ritt) i år.

- Det er ikke så mye vind her, men det er mye bakker, og de blir avgjørende, forteller van Oudenhove.

- Hvordan er bakkene?

- De er korte, men veldig bratte. Noen steder er det opp mot 20 prosent stigning.

Bbox Bouygues Telecom er det mest kjente laget på startlisten, men belgieren frykter de franske kontinentallagene Bretagne - Schuller og Roubaix Lille Metropole vel så mye.

- Bbox Bouygues Telecom har bare med fem ryttere, og det er mange andre sterke franske lag, forteller belgieren.

Startliste og oversikt over alle etappene finner du på rittets hjemmeside (ekstern lenke)

Rabobank sender sitt kontinentallag til Tour de Bretagne, og har blant annet en meget sterk rytter i Coen Vermeltfoort. Nederlenderen var meget sterk i 2008-sesongen, og var for mange et talent på høyde med vår egen Edvald Boasson Hagen (nå Team Sky), men så kom motgangen.

- Han var syk i fjor, men er tilbake nå og vant Zellik - Galmaarden forrige uke, forteller van Oudenhove.

Det er også verdt å nevne at det kommer flere sterke lag fra Belgia, og ikke minst Itera Katusha fra Russland som er med stort sett hver gang Joker deltar.

- (Itera) Katusha er meget sterke og vanskelige å lese, avslutter Gino van Oudenhove.

Joker Bianchi stiller med: Sondre Sørtveit, Svein Erik Vold, Stian Remme, Christer Rake, Vegard Breen og Vegard Stake Laengen.

Tour de Bretagne består av syv etapper (inkludert en tempoetappe) og avsluttes i Dinan lørdag.

Følg med procycling.no for resultater og rapport fra hver eneste etappe av Tour de Bretagne.

Les flere nyheter på procycling.no!