Gå til sidens hovedinnhold

Hvem tar over tronen etter Kristoff?

Hurtigtoget fra Stavanger ble norgesmester i gateritt i fjor. Årets utgave er helt åpen.

Alexander Kristoff har i debutsesongen i BMC bevist at han er en meget rask herre. Da norgesmesterskapet i sykling ble arrangert på Jæren i fjor ble Stavanger-gutten norgesmester i både i U23-klassen og i gaterittet. Navnet hans står ikke på startlistene i noen av disse rittene foran årets norgesmesterskap. Hvem går da seirende ut av gaterittet i Stjørdalen?

Listen med favoritter er lang i det veldig åpne rittet. Procycling.no tror ryttere fra Joker-Bianchi, SparebankenVest og Plusbank Cervélo vil prege rittet, sammen med noen utvalgte klubbryttere som har bitt godt fra seg i norgescupen.

Sterke Jokere
Joker-Bianchi stiller med samme ryttere som i U23-rittet, i tilegg til Svein Erik Vold som kjører på hjemmebane i Stjørdalen. Selv om Joker ikke har ryttere med den punchen i avslutningen som Kristoff hadde i fjor er det et lag med såpass store kvaliteter at de vil være å regne med. Det er vanskelig å si hvem som er det sterkeste kortet på et veldig sterkt Joker-lag.

Roy Hegreberg er det sterkeste kortet til et tynt bemannet Sparebanken Vest-Ridley i gaterittet. Hegreberg er antageligvis en av de beste avslutterne i feltet og vil prøve å bruke det til sin fordel.

Når man er inne på Sparebanken Vest-Ridley kan vi nevne Daniel Egeland Jarstø, som har signert for laget.

Stavanger-rytteren som ble sjettemann da Kristoff vant i fjor har vist god kjøring for U23-landslaget og i norgescupen, hvor han er nummer åtte sammenlagt. En Stavanger-rytter som har vist enda bedre kjøring i norgescupen er Håvard Blikra. Han er andremann sammenlagt og ble nummer to i norgescup-rittet på Eidsvoll. Dette er sterkt av en førsteårs-senior.

Cervélo med gode kort på hånden
Plusbank Cervélo har mange interessante kort på hånden i gaterittet. Resultatlistene i år tilsier at Tønsberg-guttene Niklas Åkvik og Adrian Gjølberg, samt vinneren av den grønne trøya i Ringerike Grand Prix Øystein Stake Laengen er de sterkeste kortene.

Det som kjennetegner trioen, og for så vidt også laget de kjører for, er den offensive kjørestilen som i år har gitt de suksess. Stake Laengen vant som sagt den grønne trøya i Ringerike Grand Prix, etter flertallige mil i brudd. Gjølberg og Åkvik dominerte norgescup-helgen på Eidsvoll hvor Gjølberg vant norgescup-rittet og Åkvik vant rankingrittet dagen etter. Gjølberg tok ledelsen i norgescupen med denne seieren.

Hjemmehåpene
De beste trønderne er duoen Forbord og Hoem fra CK Nor. Disse to var veldig gode i den kuperte norgescup-løypa i Fana. Kupert blir det ikke i gaterittet, men Forbord ble tiendemann i fjorårets gateritt på Jæren så man skal ikke se bort ifra de lokale håpene. Hoem ligger som tredjemann sammenlagt i norgescupen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken