Ny sportsdirektør, nyansatt lege, ny motivator, nye spesialtilpassete sykler, nye farger, nye drakter, nye biler, ny mekaniker og noen nye ryttere.

Det er mye som er nytt i årets Joker Merida.

- Hvert år vi har eksistert, har vi vært ute etter forbedringsområder. Det blir alltid en litt større organisasjon, og vi har merket på samling at rytterne vi har fått inn har gitt oss mer bredde, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Fornøyd veteran
Stian Remme omtales ofte som «Joker-veteranen», men faktum er at Fana-mannen kun har rukket å bli 30 år.

På Joker Meridas andre samling på Mallorca i starten av februar, var det en svært motivert vestlending vi møtte. Han synes det var viktig at laget gjorde et lite «oppbrudd» mot det gamle mønsteret.

- Det skader aldri med nye drakter og ny «outfit». Slike forandringer trenger man for å løfte seg litt, og ikke leve på gamle bragder. Jeg synes også de nye syklene ser meget bra ut, og setter pris på at vi nå har enda flere personer i støtteapparatet.

Mange nye fjes
Blant de som har kommet inn er legen Knut Rønning, sportsdirektør Svein Erik Vold, mekaniker Arne Gunnar Ensrud.

I tillegg benytter Joker Merida seg, som de fleste andre norske lag, i større grad av Espen Aareskjold som sykkeltilpasser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt av året er det også at foredragsholder Leif Ottesen fra Euro Business School, skal hjelper ryttergruppen:

- Han har jobbet som motivator og foredragsholder for mange store norske bedrifter tidligere. Han har også jobbet med ressurspersonen Ole Einar Bjørndalen bruker som konsuelt.

- Hva kan Ottesen hjelpe dere med?

- Den ene delen går på tankegangen når det drar seg til underveis. Når man kan vinne et sykkelløp, når man skal henge med over bakketoppen eller fjellet. Da trenger man å hente ut det siste, marginer som til slutt kan utgjøre forskjellen på å vinne og tape et løp.

Remme: - En naturlig utvikling
Senere i sesongen skal Ottesen også jobbe med gruppedynamikken i Joker Merida-laget.

Remme er godt fornøyd med forandringene, og påpeker samtidig:

- Før var dette laget litt mer «Gino med venner», men de siste årene har vi stadig knyttet til oss flere ressurspersoner utenfra.

- Samtidig er det en naturlig utvikling. Det viser at laget satser, og det er en naturlig progresjon. Laget blir større, og skal man følge med på trender og utviklingen innenfor den internasjonale sykkelsporten, er man nødt til å bygge en større organisasjon. Det er fortsatt rytterne som skal gjøre jobben, og man må trene hardt for å lykkes – men det er også marginer å hente ut via godt utstyr og et godt støtteapparat.

Til Normandie i form
Med tanke på 2013-sesongen gjennomførte Joker Merida sin første treningssamling allerede før jul.

Tanken var at rytterne skulle få et lengre opphold i Norge i etterkant, før to nye treningssamlinger på nyåret ble lagt tettere på hverandre, for å minke behovet for utetrening i Norge mot slutten av januar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi har funnet ut vi skal ligge på et litt høyere nivå formmessig når årets sesong starter. Spesielt med tanke på Tour de Normandie, påpeker Van Oudenhove.

Derfor fikk de sju rytterne som ble tatt ut til sesongåpningen i Beverbeek Classic anledning til å reise rett dit fra Mallorca.

Slik håper Joker Merida at de har sikret seg kontinuitet og nok spesifikk trening til at laget skal være slagkraftig når Tour de Normandie starter den 18. mars.