Den første utgaven av Glava Tour i 2.1-format, ble kjørt uten Vegard Breen.

I år gjorde romerikingen unna sykdommen i forkant av rittet, og friskmelder seg til Norges største etappeløp.

- Planen var at jeg skulle Ringerike Grand Prix, men vi visste at det kom til å bli litt mye. Det ble det også, sier Breen til procycling.no etter fem-seks dagers sykdom.

Kjempet i toppen
Joker Merida-rytteren har lagt en svært hektisk april måned bak seg.

HTML EMBED

Da var han med og kjempet i toppen av sammendraget under Circuit Ardennes, Loir et Cher og Tour de Bretagne.

Til slutt ble det sjuendeplass, tredjeplass og åttendeplass i totalen under de tre rittene.

- Jeg sitter kanskje ikke igjen med noe superresultat, men jeg var med i toppen under alle rittene. Det krever litt ekstra å kjøre om sammendraget. I fjor kjørte jeg et resultat innimellom. I år har jeg tatt nok et steg, som gjør at jeg kan kjøre lengre på et slikt nivå. Jeg tror jeg fortsatt har mer å gå på og håper å få ut det i juni måned, påpeker Breen.

Duell mellom Boasson og Nordhaug
Glava Tour mellom 15.-19. mai er neste ritt på programmet, men er ikke rittet 23-åringen satser mest på for egen del.

I stedet ønsker han å gi litt tilbake for alt arbeidet lagkameratene har lagt ned for ham i det siste.

- Glava Tour er kanskje ikke rittet som passer deg best, heller?

- Nei, det er ikke det. Jeg har sagt fra til de andre at jeg skal hjelpe dem i Glava Tour som takk for støtten i forrige måned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvem kan kjøre inn noen bra resultater for Joker?

- (Vegard Robinson) Bugge eller (Kristoffer) Skjerping kan få til noe i en avslutning eller to. De hardeste etappene er det Stian (Remme) som er best hos oss. I tillegg kan det skje mye underveis med eventuelle brudd som går inn. Vi har også mange som kan kjempe om trøyer i starten av rittet.

- Og sammendraget: En duell mellom Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug?

- Veldig stor sannsynlighet for det. Spennende å se hvor mye Kristoff legger i det her, kjemper om de første tre etappene. Spørs hvor mye han vil vinne sammenlagt. Ikke følge opp.

Ladet opp på Ringerike
Joker Merida stiller med Breen, Reidar Borgersen, Vegard Robinson Bugge, Adrian Gjølberg, Martin Olsen, Stian Remme, Kristoffer Skjerping og Edvin Wilson.

En del av disse var delaktig under Borgersen triumf på Ringerike søndag.

- Hvor viktig er det at dere vinner?

- Veldig viktig. Det forventes at vi skal gjøre det bra når vi er hjemme. Det letter litt på presset. Lett og bra stemning i gruppe på Hønefoss i helga, selv om vi ikke vant på lørdag, så kjørte vi et kjempebra sykkelritt.

- Når vi kjører på hjemmebane, blir det gjerne slik at de andre lagene sitter og ser på oss, dersom vi ikke har mann med i bruddet eller er i forkant av situasjonen. I helga så det ut som om guttene stort sett hadde grei kontroll hele veien, oppsummerer Breen.

I Glava Tour blir motstanden betraktelig hardere. Dit kommer altså Sky Procycling, Blanco Procycling, Katjusja Team, Lotto-Belisol, Saxo-Tinkoff Bank. Og en rekke andre slagkraftige, utenlandske sykkellag.

Her er de offisielle resultatene fra Ringerike GP!

Her er de offisielle resultatene fra Ringerike GP junior!

Les mer om rittet på glavatour.no!