Gå til sidens hovedinnhold

Jolie brukte julen på Katrina

Brad Pitt og Angelina Jolie gjorde en real innsats for å trekke oppmerksomheten mot ofrene etter orkanen Katrina i jula.

(SIDE2:) Brad Pitt har engasjert seg for ofrene etter orkanen Katrina i stor skala. Han står både for en gjenoppbyggingsprosjekt og han har vært aktiv i The Children's Health Fund.

Pitt har selv gitt fem millioner dollar til prosjektet.

Verste innen USAs grenser
Rett før julaften satte de fokus på 46.000 barn som fremdeles ikke har noe hjem etter orkanen traff for to og et halvt år siden. Angelina Jolie var tilstede som utsending fra FN.

- Jeg vil lære om denne situasjonen. Det er den mest alvorlige og største flyktningesituasjonen innefor USAs grenser, sier hun til USA Today.

Mellom 46.000 og 64.000 barn får fremdeles ikke den oppfølgingen de skal ha fra sosialtjenesten. De mangler delvis helsetilbud, skoletilbud og får ingen hjelp til å bearbeide traumene de fikk etter at orkanen traff og ødela både familien og hjemmet.

Bygger samfunn
Doktor Irwin Redlener, som er president i Children's Health Fund, sier de er redd for at barnas situasjon skal forsvinne fra folks radar.

Brad Pitt sier at hans store byggeprosjekt i New Orleans ikke bare fysisk handler om hus, men også om å bygge hele samfunn opp igjen. Brad Pitt og Angelina Jolie har bodd i New Orleans med sine barn i lengre perioder og de har også kjøpt seg et eget hus for å bidra til økonomien i byen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen