Gå til sidens hovedinnhold

Ukjent milliardær slo rekorden

Sjekk hva han betalte for denne leiligheten.

I 2009 satte den søkkrike vestledningen Arne Stang ny prisrekord for kjøp av leiligheter da han betalte 36 millioner for en toppleilighet i Kristinelundveien 8 i Oslo.

Bolighandel1: Selg uten megler

Selger var finansmannen Dag Eystein Koppang.

Nå er rekorden slått. Jon Erling Melhus (66) har betalt hele 40 millioner for en leilighet i Thomas Heftyes gate 20.

Sjelden vare
Det er ytterst sjelden det omsettes leiligheter for over 30 millioner kroner. Flere hus og såkalte townhouse har skiftet eier for priser på 40 millioner og mer, men at rene leilgheter går for en slik pris er altså langt fra dagligdags.

Thomas Heftyes gate er en av Oslos mest attraktive gateadresser. Leiligheten som den ukjente milliardæren Melhus har kjøpt, ligger i et leilighetskompleks bestående av tre relativt like leilighetsbygg fra 1967. De ligger litt tilbaketrukket fra fra selve Thomas Heftyes gate, på et høydedrag, med utsikt over fjorden.

Ifølge Finansavisen er leiligheten på «bare» på 260 kvadratmeter, noe som gir en kvadratmeterpris på fantastiske 154.000 kroner. Dette skal visstnok holde, ikke bare til norsk rekord, men også til nordisk.

Som om ikke dette var nok, så skal det være behov for betydelig oppgradering.

Anonym riking
Jon Erling Melhus er en av Norges mest anonyme milliardærer. Hans formue er tuftet på det gamle familieselskapet Otto Olsen, som foruten rengjøringsmaskiner, også selger oljeteknisk utstyr og diverse industriprodukter.

Blant de mer kjente virksomhetene i Melhus-familiens portefølje, var bilrekvisitaselskapet Bilxtra, og eierselskapet Sørensen og Balchen, som ble solgt til svenske Mekonomen ifjor.

Ifølge Kapitals liste over Norges rikeste, er Jon Erling Melhus god for 2 milliarder kroner.

Den tredje dyreste leiligheten var det rederarving Elisabeth Grieg som kjøpte , da hun ifjor betalte 35 millioner for en leilighet på vel 400 kvadratmeter. Denne ligger i samme nabolag - Gimle terrasse.

Nye perler
Rekordene vi snakker om her er satt i bruktmarkedet. Det skal være omsatt nye og dyrere leiligheter i prestisjebyggene som nå popper opp langs Osloforden. Men disse byggene er ennå ikke innflyttingsklare, og derfor er pris heller ikke offentlig.

På utsiden av Aker Brygge ligger et område som kalles Tjuvholmen. Her bygges de største og beste luksusleilighetene i landet. Blant annet skal Color Line-eier Olav Nils Sunde ha kjøpt en leilighet på over 700 kvadratmeter til 160 millioner kroner. Leilighetene skal stå ferdig i 2013.

En ukjent kjøper skal ha betalt 47 millioner for en 500 kvadratmetrs leilighet i Maries vei på Høvik, der det også bygges luksusleiligheter med sjøutsikt som skal stå ferdig i 2013.

Tidligere mykpornomredaktør Sten Ture Jensen har det siste året forsøkt å selge en penthouseleilighet på Aker Brygge for 39,5 millioner. Etter flere runder i markedet er leiligheten fortsatt ikke solgt.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

(Tjenesten er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken