(SIDE2): Du har brukt en time foran speilet for å få den perfekte fest-looken, men bare to timer senere er den dyprøde leppestift-fargen allerede borte og foundation-kremen er blitt ujevn. Kjenner du deg igjen?

Forskjell på mor og datter
Du trenger ikke å ta med deg hele sminkepungen når du skal på fest, men noen produkter kan være kjekt å ha tilgjengelig. Jon Lundemoen har flere års erfaring i motebransjen og denne høsten er han også å se på TV-skjermen i realityprogrammet «Farmen».

I en tredelt artikkelserie her på Side2 får du tips og råd fra makeup-artisten for hvordan du kan se best mulig ut på årets julebord. Tidligere har vi skrevet om årets makeup-trender og sminkefellene du bør unngå når du skal på fest. I denne tredje og siste artikkelen får du vite hva som bør få plass i partyveska.

Leppestift eller lipgloss
Det er smart å ha produkter beregnet på leppene som enkelt gir deg den freshe looken du hadde i begynnelsen av kvelden. Ta med deg leppestiften eller en lipgloss som vil friske opp fargen og eventuelt en leppomade hvis du sliter med tørre lepper.

I tillegg til makeup bør du også ha med deg litt godlukt i veska.

- Gå innom et parfymeri og spør etter noen prøver på din yndlingsparfyme så har du alltid den med deg, tipser Jon Lundemoen.

Se etter linjer
Før du legger på festsminken er det viktig å velge korrekt makeup til riktig alder og da må du se på huden din.

- Det viktigste når det kommer til alder er å se på huden og om du har linjer eller ikke linjer, sier makeup-artisten.

- En yngre person tåler mer øye-makeup enn en godt voksen. Dette er fordi en eldre person har en del linjer rundt øynene og da kan sminken fort samle seg i linjene. Godt voksne mennesker skal også være forsiktig med shimmer som fort kan fremheve eventuelle linjer i fjeset, forklarer han.

Jon Lundemoen sier også at når man skal på julebord eller lignende tilstelninger bør du uansett ha med deg et mattende pudder slik at du unngår å bli blank i ansiktet i løpet av festkvelden.

Flere julebord-tips?: